






Whisky – tento ušlechtilý destilát je často spojován právě s ideou úspěchu a moci.
Skotská je světoznámý druh whisky, který se vyváží do celého světa a je odborníky uznávaná jako jedna z nejlepších druhů. Prvotní surovinou, z níž whisky vzniká, je ječmen. Ten prochází výrobou, která mimo jiné zahrnuje i sušení zrn nad kouřem z hořící rašeliny a dvoj, někdy i trojnásobnou destilaci. Konečnou chuť a barvu whisky nabude až po několika letech zrání v dubových sudech.
Skotsko má ve výrobě tohoto alkoholického nápoje tradici sahající až do 15. století.
Skotská single/jednodruhový malt whisky je oblíbená především pro svou zcela jedinečnou chuť a vůni.
I skotské blended /míchané/whisky se těší velké oblibě. Není se čemu divit, jemná a stabilní chuť, kterou blended whisky nabízí, rozhodně stojí za ochutnání.
Irská whiskey
Stejně jako skotská whisky vděčí i irská whiskey za svůj název zeměpisné oblasti. Jde o whiskey, která byla destilována a následně zrála v Irsku. Irská whiskey se kromě přidání „e“ do názvu od skotské liší v podstatě ve dvou věcech-je destilovaná třikrát a slad není sušen kouřem z rašeliny. Nápoj má pak obvykle jemnější chuť.