Vánoční dárkový koš COBRE & OPORTO

FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ 
Baleno do bronzové krabice s víkem + stuha


Rum, Portské víno, Káva, Meruňkový džem, Med, Masová paštika, Hořčice, Ovocný čaj, Mandle v cukru, Ovoce v čokoládě, Karamelky, Čokoláda, Fuet, Chorizo 

4 699,-

Vánoční dárkový koš COBRE & OPORTO obsahuje:

100% meruňkový džem Favols (250g)

Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 % (zde máme obsah ovoce složky 100%). Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.

BIO káva 100% - různé druhy (250g)

Organická mletá káva, čistá Arabica pěstovaná v oblasti Djimma a Limu na africké vysočině. Výjimečná mocha z ekologického zemědělství.

Botran Cobre rum (700ml)

Unikátní chuť této limitované edice vzniká destilací v měděných kotlích, uvnitř kterých je umístěn košík s kardamomem, skořicí, zázvorem a hřebíčkem. Tento proces, během kterého se do páry dostávají tóny koření, dává rumu Botran Cobre nejen jeho jméno („cobre“ ve španělštině znamená „měď“), ale také jeho charakter. Po destilaci rum zraje systémem solera až 20 let. Nejmladší rumy přispívají kořeněností, zatímco ty nejstarší, zrající v sudech po portském, dodávají jedinečný charakter. Komplexní chuť odkrývá skvělý poměr sladkosti a kořeněnosti, zůstává dlouho na patře a umožňuje tak vychutnat si tóny použitého koření. Rum neobsahuje přidaný cukr ani jiná sladidla.

Bronzová krabice - metalový odlesk

Rozměry: 49 x 30 x 15 cm

Fuet Extra (170g)

Salam Fuet je velice oblíbený tenký salám z Katalánska na východě Španělska. Tradičně nejoblíbenější je v oblasti Osona, kde má svůj speciální název – fuet de Vic podle hlavního města tohoto regionu,Vicu. Názvem fuet se označují podobné tenké salámy s povrchovou bílou plísní.

Detail
Hořčice Kremžská (200g)

Krems an der Donau je páté největší město v Dolních Rakousích a česky se jmenuje Kremže. Nabízí se, že kremžská hořčice se svou typicky pikantní chutí opravdu poprvé spatřila světlo světa v Kremži. A opravdu! Dnes už se v Kremži kremžská hořčice (Kremser Senf) nevyrábí a výroba přešla do jiných měst, například do Vídně. Na rozdíl od české kremžské není zjemňována octem, ale vínem

Karamelky (53g)

Karamel je potravina světle až tmavě oranžové barvy a nasládlé chuti, jež vzniká karamelizací cukru. Karamel bývá používán k dochucování bonbonů. Je běžně používán jako potravinářské barvivo (pod E kódem E150) i v ostatních potravinářských výrobcích (piškoty, sušenky, omáčky…). Karamel se z cukru vyrábí zahřátím na asi 170 °C (konkrétní teplota závisí na druhu cukru). Během tání, ke kterému dochází u krystalů cukru, když se jejich teplota přibližuje této teplotě, se molekuly cukru rozkládají na jiné, nestálé sloučeniny, které pak dávají karamelu charakteristickou barvu a chuť.

Mandle v cukru se skořicí (100g)

Pražené mandle v cukru se skořicí jsou taková typicky vánoční záležitost a nejspíš jste na ně narazili na adventních trzích. Jen je to trochu horší na zuby. Ale zase stačí nechat chvíli v puse a cukr se rozpustí sám. Možná tyto pražené mandle už dávno znáte, ale pro mě je to moc příjemný objev. Možná objev roku.

Med lesní květový (420g)

Med je díky obsahu jednoduchých cukrů snadno stravitelný a skvěle poslouží jako rychlý zdroj energie. Medy jsou oblíbené pro svoji charakteristickou, velmi lahodnou vůni a chuť.

Mini Chorizo extra jemné (80g)

Trvanlivý fermentovaný salám z vepřového masa s výraznou strukturou a chutí papriky.

Ovoce v čokoládě (100g)

Jako ovoce se označují zpravidla sladké jedlé plody, plodenství nebo semena převážně víceletých semenných rostlin, nejčastěji dřevin. Z biologického hlediska je ovocným druhem (alespoň částečně) jedlá rostlina s plodem nad zemí. V praxi se však tento termín používá spíše k označení sladkých dužinatých plodů užitkových stromů, keřů, ale i lesního ovoce. Věda, která se zabývá posuzováním jednotlivých odrůd ovoce, se nazývá pomologie, podle starořímské bohyně ovoce či ovocnářství Pomony, jinak chápané jako personifikace ovoce. Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl (čteno [šokolatl]), jenž má význam hořké pití. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako „čokoláda“ (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Existují tři typy kakaových zrn užívaných v čokoládách. Nejvíce ceněná, vzácná a drahá jsou zrna Criollo z mayské oblasti (Mexiko a Střední Amerika)

Ovocný čaj Košíček plný radosti (50g)

Směs sušeného ovoce pro lahodnou chuť a vůni ovocného čaje v dárkovém balení od českého výrobce Antonína Škody.

Detail
Paštika masová (170g)

Jedná se o tepelně zpracovaný uzenářský výrobek, zhotovený z jemně kutrované vepřové směsi, do které mohou být přimíchány hrubší kousky (například hrubší jádra masa nebo špeku)

Royal Oporto Extra Dry White (750ml)

Je ideální kombinací plné chuti a osvěžení v letním období. Jemné suché bílé portské víno, které v sobě snoubí lahodnost a lehkost bílých vín s extraktivností portských vín. Ideální aperitiv. Doporučujeme podávat s ledem a pomerančovou kůrou. Ideální tip na letní drink pro posezení s přáteli. Delší fermentace pro snížení obsahu cukru. Dále zraje 3 roky v dubových sudech. Codega, Rabigato, Malvasia Fina, Viosinho

Vánoční čokoláda (100g)

Vynikající mléčná čokoláda s posypem.

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..