Produkt Vánoční dárkový koš DIVICI byl úspěšně přidán do košíku. Přejít do košíku

Vánoční dárkový koš DIVICI

FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ 
Baleno do bronzové krabice s víkem + stuha


Prosecco, Červené víno, Škvarková pomazánka, Bůčková paštika, Rakytník, Šípek, Rajčata, Piri paprikčky, Káva, Perníčky, Karamelky, Čokoláda, Fuet, Chorizo 

2 399,-

Vánoční dárkový koš DIVICI obsahuje:

BIO káva 100% - různé druhy (250g)

Organická mletá káva, čistá Arabica pěstovaná v oblasti Djimma a Limu na africké vysočině. Výjimečná mocha z ekologického zemědělství.

Bronzová krabice - metalový odlesk

Rozměry: 49 x 30 x 15 cm

Bůčková paštika (190g)

Tato chutná paštika vás překvapí svým vysokým obsahem libového, šťavnatého masa. Po ochutnání si vzpomenete, jak tato paštika chutnala za starých časů. Je kombinací pouze masa, zeleniny a koření.

Divici prosecco (750ml)

Barva: světle žlutá Vůně: jemný komplexní buket s ovocnými tóny broskve, zeleného jablka a podtóny citronu spojené s květinovými tóny Chuť: měkká příchuť citrusových květů a hrušek v kombinaci s jemným perlením

Fuet Extra (170g)

Salam Fuet je velice oblíbený tenký salám z Katalánska na východě Španělska. Tradičně nejoblíbenější je v oblasti Osona, kde má svůj speciální název – fuet de Vic podle hlavního města tohoto regionu,Vicu. Názvem fuet se označují podobné tenké salámy s povrchovou bílou plísní.

Detail
Karamelky (53g)

Karamel je potravina světle až tmavě oranžové barvy a nasládlé chuti, jež vzniká karamelizací cukru. Karamel bývá používán k dochucování bonbonů. Je běžně používán jako potravinářské barvivo (pod E kódem E150) i v ostatních potravinářských výrobcích (piškoty, sušenky, omáčky…). Karamel se z cukru vyrábí zahřátím na asi 170 °C (konkrétní teplota závisí na druhu cukru). Během tání, ke kterému dochází u krystalů cukru, když se jejich teplota přibližuje této teplotě, se molekuly cukru rozkládají na jiné, nestálé sloučeniny, které pak dávají karamelu charakteristickou barvu a chuť.

Mini Chorizo extra jemné (80g)

Trvanlivý fermentovaný salám z vepřového masa s výraznou strukturou a chutí papriky.

Perníčky v čokoládě (100g)

Perník je sladké pečivo tmavě hnědé barvy, jehož původní receptura se skládala z medu, mouky a pepře. Právě pepř dal vzniknout názvu perník, původně peprník. Postupně se recepty začaly upravovat, nyní je těsto často tvořeno směsí pšeničné a žitné mouky, mléka, vajec, karamelizovaného cukru a medu. Těsto je kořeněno skořicí a zázvorem, občas také hřebíčkem, kardamomem, muškátovým oříškem, anýzem a levandulí. Po smíchání by se těsto mělo nechat odležet, aby mohlo zfermentovat. Při průmyslové výrobě se tato doba pohybuje kolem několika týdnů, těsto na domácí vánoční perníčky by se mělo připravovat měsíc dopředu. Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl (čteno [šokolatl]), jenž má význam hořké pití. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako „čokoláda“ (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Existují tři typy kakaových zrn užívaných v čokoládách. Nejvíce ceněná, vzácná a drahá jsou zrna Criollo z mayské oblasti (Mexiko a Střední Amerika)

Piri piri papričky Bassta (100g)

Piri piri papričky - celé pálivé papričky ve slanokyselém nálevu.

Primitivo La Voliera (750ml)

Víno tmavé intenzivní purpurové barvy s červenými odlesky. Ve vůni i chuti se mísí kořenité a ovocné tóny. Je suché, velmi hladké s ovocným až povidlovým závěrem. Skvěle doplní zejména steaky z tmavých mas.

Rakytník džem (200g)

Rakytník řešetlákový je zdomácnělý ovocný keř pocházející z východu, někdy zvaný sibiřský zázrak. Věděli jste, že plody rakytníku obsahují několikanásobně více vitamínu C než citrony? A nejen to, jsou nabušené antioxidanty a vitamíny skupiny B, D, E. Ale co je nejzamívavější - vitamínů zůstává pořád dost i po uvaření na džem. Zakládáme si na rychlé výrobě, aby si všechny cenné látky co nejbětší sílu. Vhodný je do jogurtů a zakysaných mléčných nápojů, dodá výbornou chuť lineckému cukroví a dodá říz cheese cakeům. V chuti trochu připomíná plod mučenky (marakuja/ passion fruits).

Šípek džem (200g)

Šípkový džem se používal na mazání na chleba, k lepení vánočního cukroví a samozřejmě na výrobu šípkové omáčky. Je to výborný doplněk k sýrům, především k čerstvému kozímu sýru.

Škvarková pomazánka (180g)

Není škvarková jako škvarková. Někdo má oblíbenu přírodní verzi – jen mleté škvarky se sádlem, česnekem a solí, druhý si dopřeje i něco navíc. Právě druhé skupině určitě přijde vhod naše škvarková pomazánka, chuťově výraznější. Přesně taková, jak ji vyrábí děda Štefan Čongrády - hořčice, cibule, česnek a kapie. Užijte si tuto kombinaci v naší škvarkové pomazánce.

Sušená rajčata Bassta (195g)

Italská sušená rajčata s oregánem, česnekem, s kapary a jemně pálivou papričkou. Patří k základním surovinám středomořské gastronomie. Používají se na mnoho způsobů - do těstovin, pod maso nebo jako pochutina.

Vánoční čokoláda (100g)

Vynikající mléčná čokoláda s posypem.

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..