FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ
Baleno do bronzové krabice s víkem + stuha
Veuve Clicquot, Mangový ocet, Foie gras, Manzer, Salám, Fíkové chutney, Líkooříškový pomazánka, Slaný karamel, Oříšky, Ovoce, Pomerančová sůl, Pomerančový olej
Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 % (zde máme obsah ovoce složky 100%). Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Čokoláda co chutná, pěkně vypadá a voní. Nejkvalitnější druhy Belgických čokolád s kokosem, zabalená v krásném obalu.
Rozměry: 49 x 30 x 15 cm
Čatní, též čatný, (původně hindsky चटनी, anglicky chutney) je tradiční pochutina indické kuchyně, dochucující základní jídlo. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl.
Limitovaná edice Orange & Chili má ovocnou příchuť sušených pomerančů ( garantováno bez postřiku) odrůdy “ortánicas” z malebného údolí Ca Sant Finca Soller (Mallorca).Ihned po sklizni jsou pomeranče zpracovány tak, aby neztratily nic ze svého nádherného aroma a chuti. Proto se Orange & Chili vyrábí pouze v době sklizně a nabízí se v limitované edici. Ovocné aroma je doplněno kořeněnou vůní ostrovních červených chilli papriček. Tato edice se výborně hodí k dochucení kachního masa a všude tam kde chcete mít pomerančové aroma.
Již název tohoto produktu -> Caprice ve francouzštině znamená rozmar či vrtoch - předznamenává marnotratně komplikovanou úpravu – celý fík je vložen do středu foie gras, lehce osoleného solí z Guerande. Při podávání pak na příčném řezu nádherně vynikne barevný kontrast červeného „srdce“ fíku v narůžovělém foie gras. I u této delikatesy je garantován původ surovin z Jih-Západu. Tuto delikatesu podávejte dobře vychlazenou, pro čistý řez použíjte ostrý tenký nůž namočený do vlažné vody ne
Kandované ovoce je ovoce napuštěné cukrem. Tato úprava slouží ke konzervaci a děje se tak, že se povařené ovoce nechá několik dní máčet v cukernatém roztoku, který se postupně zahušťuje dalším cukrem, takže se koncentrace cukru v roztoku pohybuje od asi 30 do konečných 70–75 %. Celý proces trvá 6 až 10 dní podle druhu ovoce. Postupně se snižuje podíl vody v ovoci, což vytváří nepříznivé podmínky pro běžné mikroorganismy a kandované ovoce se tak při správném skladování nekazí. Kandované ovoce obsahuje vysoký podíl přidaného cukru a je proto velmi kalorické. Během kandování také ztrácí podstatnou část nutričních složek, takže konečný výsledek už v podstatě není konzervovaným ovocem, ale spíše cukrovinkou.
Jemná lískooříšková pomazánka, kterou si užijete na palačinkách, toastech nebo jen tak "na lžičce".
Filé z lososa Callipo v olivovém oleji je vyráběno ručně z pečlivě vybraných surovin. Je bohaté na Omega 3, polynenasycené mastné kyseliny na ochranou srdce a oběhového systému. Ideální pro delikátní první chod a vynikající jako chutný a rafinovaný druhý chod.
Španělský sýr. Sýr původem z oblasti La Mancha. Vyrábí se dle tradičních receptur a je charakteristický svým přírodním vzhledem.
DetailExotický ocet báječně doplní jakýkoliv salát a dodá mu zajímavou ovocnou chuť. Váš salát bude hvězdou večera!
Oříšky jsou např. plody lísky (lískové oříšky), lípy či některých stromů a keřů z čeledi ořešákovité (nikoli však samotný ořešák, jehož plody, tzv. vlašské ořechy, jsou z morfologického hlediska peckovicemi). Laicky se však jako „ořechy“ označují i plody, které přesně vzato nejsou oříšky, ale většinou patří mezi zmíněné peckovice (vlašský ořech, kokosový ořech, mandle). Burské oříšky (arašídy) jsou lusky podzemnice olejné.
Čerstvé šťavnaté pomeranče a nejkvalitnější olivy druhu Arbequina, společně vylisované, vytváří jedinečnou kombinaci. Aromatický olej jemné pomerančové chuti, perfektně dochutí jakýkoliv salát, kachní maso a vytváří jedinečný zážitek z každého sousta. Použití: Do studené kuchyně, nebo do sladkých a slaných těst TIP: použijte do těsta na muffiny místo másla .
Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.
Tradiční francouzská pochoutka, která je výborná na teplé vafle, palačinky nebo toast.
Ve vínu Veuve Clicquot Brut je dominantní složkou odrůda Pinot Noir, díky kterému má svou hlubokou a plnou chuť. Ve vůni tohoto šampaňského můžeme najít sušenky a letní ovoce. Svojí oranžovou vinětou je toto víno známé po celém světě. Svěží symfonie ovocných chutí a vůní dělá z tohoto šampaňského skvělý aperitiv nebo elegantního průvodce vybraných jídel.