FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ
Baleno do velkého koše s víkem + stuha
Utopenci, Křen, Brusinky, Feferonky, Hořčice, Chutney, Škvarky, Bůčková paštika, Husí paštika, Játrová paštika, Kuřecí paštika, Masová paštika, Brusinky, Cibulky, Ořechy, Lyofilizované ovoce
Brusinka (Vaccinium vitis-idaea L.) je rostlina z čeledi vřesovcovitých. Plodem této rostliny je brusinka, která dala jméno celé rostlině. Jako další brusnice roste v kyselých, na minerály chudých půdách, konkrétně na svazích kopců a hor jehličnatých lesů, na vřesovištích i rašeliništích v mírném pásu severní polokoule. Vysoké procento živin a antioxidantů řadí brusinku mezi tzv.super foods. Jsou bohaté na vitamíny, minerály a blahodárně působí na imunitní systém
Tato chutná paštika vás překvapí svým vysokým obsahem libového, šťavnatého masa. Po ochutnání si vzpomenete, jak tato paštika chutnala za starých časů. Je kombinací pouze masa, zeleniny a koření.
Tato chutná paštika vás překvapí svým vysokým obsahem libového, šťavnatého masa. Po ochutnání si vzpomenete, jak tato paštika chutnala za starých časů. Je kombinací pouze masa, zeleniny a koření. Paštika neobsahuje lepek, takže je vhodná pro celiak
Chutney z červené cibule je výborné jako doplněk studených nářezů a sýrů. Dá se použít jako základ do vývaru.
DetailKoš je vyroben z lepeného proutí s pevnou konstrukcí, látkovou výplní a uzavíratelným víkem. Rozměr koše je 52 x 33 x 19 cm. Stuhu si můžete zvolit v libovolných barvách. Preferovanou barvu stuhy zadávejte do poznámky v objednávce.
Feferonová pasta s chilli může sloužit hlavně do omáček, těstovin, polévek, na pizzu, ale i do různých marinád.
DetailFeferony silně pálivé jsou ideální pro milovníky pikantního a ostrého pochutnání. Skvěle se hodí jako obloha i jako doplněk do salátů.
DetailKrems an der Donau je páté největší město v Dolních Rakousích a česky se jmenuje Kremže. Nabízí se, že kremžská hořčice se svou typicky pikantní chutí opravdu poprvé spatřila světlo světa v Kremži. A opravdu! Dnes už se v Kremži kremžská hořčice (Kremser Senf) nevyrábí a výroba přešla do jiných měst, například do Vídně. Na rozdíl od české kremžské není zjemňována octem, ale vínem
Zavzpomínejte na své dětství a klasickou zabijačkovou paštiku, kterou připravovali vaši prarodiče. Kromě jater a slaniny v ní ochutnáte čerstvě opraženou cibuli, sušené švestky, muškátový oříšek a trošku majoránky. Čerstvě namletý pepř přidává na intenzivní chuti této klasiky mezi paštikami. Paštika neobsahuje žádný lepek, takže je vhodná i pro celiaky.
Ta nejjemnější paštika z celého portfolia Čongrády produktů v sobě spojuje chuť farmářských kuřecích jater z Farmy Štěpánovsko, smetanového másla, kachního sádla, tymiánu a bylinkového destilátu. Tak jednoduchá a přitom tak chutná paštika.
Křen pálivý labužníci doporučují k tvrdým sýrům, rybám a dalším kulinářským pokrmům.
DetailTakto sušené ovoce si zachová svůj tvar, chuť a přírodně identické aroma při zachování maximálního množství vitamínů, minerálů a vlákniny.
Oříšky jsou např. plody lísky (lískové oříšky), lípy či některých stromů a keřů z čeledi ořešákovité (nikoli však samotný ořešák, jehož plody, tzv. vlašské ořechy, jsou z morfologického hlediska peckovicemi). Laicky se však jako „ořechy“ označují i plody, které přesně vzato nejsou oříšky, ale většinou patří mezi zmíněné peckovice (vlašský ořech, kokosový ořech, mandle). Burské oříšky (arašídy) jsou lusky podzemnice olejné.
Neobvyklá kombinace koření, bylinek a brandy společně s husími játry vytváří paštiku v jemných exotických tónech. Paštika má jemnou chuť. Naší snahou je, co nejvíce podtrhnout chuť samotných husích jater. Právě díky sečuánskému pepři, který se velice dobře kombinuje s drůbeží, se nám to daří. Přesvědčte se. Paštika neobsahuje žádný lepek, takže je vhodná pro celiaky.
Jedná se o tepelně zpracovaný uzenářský výrobek, zhotovený z jemně kutrované vepřové směsi, do které mohou být přimíchány hrubší kousky (například hrubší jádra masa nebo špeku)
Neobvyklá kombinace koření, bylinek a brandy společně s husími játry vytváří paštiku v jemných exotických tónech. Paštika má jemnou chuť. Naší snahou je, co nejvíce podtrhnout chuť samotných husích jater. Právě díky sečuánskému pepři, který se velice dobře kombinuje s drůbeží, se nám to daří. Přesvědčte se. Paštika neobsahuje žádný lepek, takže je vhodná pro celiaky.
Není škvarková jako škvarková. Někdo má oblíbenu přírodní verzi – jen mleté škvarky se sádlem, česnekem a solí, druhý si dopřeje i něco navíc. Právě druhé skupině určitě přijde vhod naše škvarková pomazánka, chuťově výraznější. Přesně taková, jak ji vyrábí děda Štefan Čongrády - hořčice, cibule, česnek a kapie. Užijte si tuto kombinaci v naší škvarkové pomazánce.
Cibulky ve sladkokyselém kořeněném nálevu jsou oblíbenou přílohou k jídlu, chuťovkou nebo surovinou k výrobě dalších pochoutek.
DetailUtopenec (v množném čísle se vyskytuje životná podoba utopenci častěji než neživotná utopence, v jednotném zásadně životná: „měl jsem jednoho utopence“) je oblíbený český pokrm studené kuchyně, často podávaný v hostincích k pivu: špekáčky s cibulí ve sladkokyselém nálevu