FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ
Baleno do velkého koše s víkem + stuha
Blonde, Riunite, Med, Masová paštika, Med, Kuřecí paštika, Kozí sýr, Ovovcný čaj, Sůl s citrónem, Čokoláda, Mandle v cukru se skořicí, Bonboniéra, Ořechy, Kandované ovoce, Fuet
Čokoláda co chutná, pěkně vypadá a voní. Nejkvalitnější druhy Belgických čokolád s kokosem, zabalená v krásném obalu.
Blonde je špičkový kastilský sekt založený na odrůdách Chardonnay a Muscatel s vločkami 22 karátového zlata. Sekt se zlatem je ideální dárek k výjimečným událostem jako jsou svatby, výročí nebo narozeniny. Zkuste s lahví jemně zatřepat a užijete si líně poletující vločky zlata, kterými se Blonde rádo předvádí. Na jazyce se sladce rozpustí. Sekt má výraznou sladší, ovocnou chuť a je tak vhodný ke konzumaci společně se sýry. Podávejte vychlazené na 5-7°C.
Belgické pralinky mají pověst po celém světě. Jsou to malé čokoládové skvosty, které přitahují nejenom svojí výjimečnou chutí, ale i krásným dekorativním vzhledem.
Koš je vyroben z lepeného proutí s pevnou konstrukcí, látkovou výplní a uzavíratelným víkem. Rozměr koše je 52 x 33 x 19 cm. Stuhu si můžete zvolit v libovolných barvách. Preferovanou barvu stuhy zadávejte do poznámky v objednávce.
Solný květ s příchutí sušené osvěžující citronové kůry z farmy Son Barrina na Mallorce, tymiánu a levandule v BIO kvalitě . Jedinečná edice, která získala v extrémně náročné světové soutěži Great Taste Award v Británii 2014 zlatou medaili. Tato voňavá edice dodává jedinečnou chuť grilovanému masu, rybám, nebo zelenině. Jedinečná edice, která získala v extrémně náročné světové soutěži Great Taste Award v Británii 2014 zlatou medaili. Solný květ s příchutí sušené osvěžující citronové kůry z farmy Son Barrina na Mallorce, tymiánu a levandulev BIO kvalitě . Tato voňavá edicedodává jedinečnou chuť grilovanému masu a grilované zelenině . Doporučujeme k dochucení pokrmů z bílého masa či grilovaných ryb. Výborně se hodí také při přípravě sladko slaných pokrmů.
Krems an der Donau je páté největší město v Dolních Rakousích a česky se jmenuje Kremže. Nabízí se, že kremžská hořčice se svou typicky pikantní chutí opravdu poprvé spatřila světlo světa v Kremži. A opravdu! Dnes už se v Kremži kremžská hořčice (Kremser Senf) nevyrábí a výroba přešla do jiných měst, například do Vídně. Na rozdíl od české kremžské není zjemňována octem, ale vínem
Ta nejjemnější paštika z celého portfolia Čongrády produktů v sobě spojuje chuť farmářských kuřecích jater z Farmy Štěpánovsko, smetanového másla, kachního sádla, tymiánu a bylinkového destilátu. Tak jednoduchá a přitom tak chutná paštika.
Kandované ovoce je ovoce napuštěné cukrem. Tato úprava slouží ke konzervaci a děje se tak, že se povařené ovoce nechá několik dní máčet v cukernatém roztoku, který se postupně zahušťuje dalším cukrem, takže se koncentrace cukru v roztoku pohybuje od asi 30 do konečných 70–75 %. Celý proces trvá 6 až 10 dní podle druhu ovoce. Postupně se snižuje podíl vody v ovoci, což vytváří nepříznivé podmínky pro běžné mikroorganismy a kandované ovoce se tak při správném skladování nekazí. Kandované ovoce obsahuje vysoký podíl přidaného cukru a je proto velmi kalorické. Během kandování také ztrácí podstatnou část nutričních složek, takže konečný výsledek už v podstatě není konzervovaným ovocem, ale spíše cukrovinkou.
Sýr je mléčný výrobek, který obsahuje mléčnou bílkovinu, tuky a ostatní složky mléka.Firma Huerta Dehesa používá jak tradiční výrobní postupy, tak i nové technologie, do kterých investovala spoustu peněz. Jde tedy o spojení tradice a moderních technologií. Ředitel fabriky je původem biolog. Portfolio výrobků tvoří masové paštiky a pěny, konzervované sýry, paštiky z ryb, bezmasé konzervy a dále široká řada tradičních španělských uzenin. Dnes Huerta Dehesa exportuje do 15 zemí. S jejich produkty se setkáte výlučně v síti specializovaných obchodů a v gastronomii.
DetailPražené mandle v cukru se skořicí jsou taková typicky vánoční záležitost a nejspíš jste na ně narazili na adventních trzích. Jen je to trochu horší na zuby. Ale zase stačí nechat chvíli v puse a cukr se rozpustí sám. Možná tyto pražené mandle už dávno znáte, ale pro mě je to moc příjemný objev. Možná objev roku.
Med je díky obsahu jednoduchých cukrů snadno stravitelný a skvěle poslouží jako rychlý zdroj energie. Medy jsou oblíbené pro svoji charakteristickou, velmi lahodnou vůni a chuť.
Salam Fuet je velice oblíbený tenký salám z Katalánska na východě Španělska. Tradičně nejoblíbenější je v oblasti Osona, kde má svůj speciální název – fuet de Vic podle hlavního města tohoto regionu,Vicu. Názvem fuet se označují podobné tenké salámy s povrchovou bílou plísní.
Oříšky jsou např. plody lísky (lískové oříšky), lípy či některých stromů a keřů z čeledi ořešákovité (nikoli však samotný ořešák, jehož plody, tzv. vlašské ořechy, jsou z morfologického hlediska peckovicemi). Laicky se však jako „ořechy“ označují i plody, které přesně vzato nejsou oříšky, ale většinou patří mezi zmíněné peckovice (vlašský ořech, kokosový ořech, mandle). Burské oříšky (arašídy) jsou lusky podzemnice olejné.
Směs sušeného ovoce pro lahodnou chuť a vůni ovocného čaje v dárkovém balení od českého výrobce Antonína Škody.
DetailJedná se o tepelně zpracovaný uzenářský výrobek, zhotovený z jemně kutrované vepřové směsi, do které mohou být přimíchány hrubší kousky (například hrubší jádra masa nebo špeku)