FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ
Baleno do kloboukové krabice s víkem + stuha
Blonde, Meruňkový džem, Kuřecí paštika, Cibulky, Ovocný čaj, Sůl s citrónem, Kandované ovoce, Mandle v cukru se skořicí, Fuet fík, Fuet
Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 % (zde máme obsah ovoce složky 100%). Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Blonde je špičkový kastilský sekt založený na odrůdách Chardonnay a Muscatel s vločkami 22 karátového zlata. Sekt se zlatem je ideální dárek k výjimečným událostem jako jsou svatby, výročí nebo narozeniny. Zkuste s lahví jemně zatřepat a užijete si líně poletující vločky zlata, kterými se Blonde rádo předvádí. Na jazyce se sladce rozpustí. Sekt má výraznou sladší, ovocnou chuť a je tak vhodný ke konzumaci společně se sýry. Podávejte vychlazené na 5-7°C.
Solný květ s příchutí sušené osvěžující citronové kůry z farmy Son Barrina na Mallorce, tymiánu a levandule v BIO kvalitě . Jedinečná edice, která získala v extrémně náročné světové soutěži Great Taste Award v Británii 2014 zlatou medaili. Tato voňavá edice dodává jedinečnou chuť grilovanému masu, rybám, nebo zelenině. Jedinečná edice, která získala v extrémně náročné světové soutěži Great Taste Award v Británii 2014 zlatou medaili. Solný květ s příchutí sušené osvěžující citronové kůry z farmy Son Barrina na Mallorce, tymiánu a levandulev BIO kvalitě . Tato voňavá edicedodává jedinečnou chuť grilovanému masu a grilované zelenině . Doporučujeme k dochucení pokrmů z bílého masa či grilovaných ryb. Výborně se hodí také při přípravě sladko slaných pokrmů.
Ta nejjemnější paštika z celého portfolia Čongrády produktů v sobě spojuje chuť farmářských kuřecích jater z Farmy Štěpánovsko, smetanového másla, kachního sádla, tymiánu a bylinkového destilátu. Tak jednoduchá a přitom tak chutná paštika.
Kandované ovoce je ovoce napuštěné cukrem. Tato úprava slouží ke konzervaci a děje se tak, že se povařené ovoce nechá několik dní máčet v cukernatém roztoku, který se postupně zahušťuje dalším cukrem, takže se koncentrace cukru v roztoku pohybuje od asi 30 do konečných 70–75 %. Celý proces trvá 6 až 10 dní podle druhu ovoce. Postupně se snižuje podíl vody v ovoci, což vytváří nepříznivé podmínky pro běžné mikroorganismy a kandované ovoce se tak při správném skladování nekazí. Kandované ovoce obsahuje vysoký podíl přidaného cukru a je proto velmi kalorické. Během kandování také ztrácí podstatnou část nutričních složek, takže konečný výsledek už v podstatě není konzervovaným ovocem, ale spíše cukrovinkou.
Kulatá krabice od českého výrobce KAZETO v provedení top kvality je vyrobena z lepenky (z recyklovaného papíru). Povrch je upraven potištěným papírem. Čištění a údržbu provádějte pouze čistým suchým hadříkem.
Pražené mandle v cukru se skořicí jsou taková typicky vánoční záležitost a nejspíš jste na ně narazili na adventních trzích. Jen je to trochu horší na zuby. Ale zase stačí nechat chvíli v puse a cukr se rozpustí sám. Možná tyto pražené mandle už dávno znáte, ale pro mě je to moc příjemný objev. Možná objev roku.
Salam Fuet je velice oblíbený tenký salám z Katalánska na východě Španělska. Tradičně nejoblíbenější je v oblasti Osona, kde má svůj speciální název – fuet de Vic podle hlavního města tohoto regionu,Vicu. Názvem fuet se označují podobné tenké salámy s povrchovou bílou plísní.
Salam Fuet je velice oblíbený tenký salám z Katalánska na východě Španělska. Tradičně nejoblíbenější je v oblasti Osona, kde má svůj speciální název – fuet de Vic podle hlavního města tohoto regionu,Vicu. Názvem fuet se označují podobné tenké salámy s povrchovou bílou plísní.
Směs sušeného ovoce pro lahodnou chuť a vůni ovocného čaje v dárkovém balení od českého výrobce Antonína Škody.
DetailCibulky ve sladkokyselém kořeněném nálevu jsou oblíbenou přílohou k jídlu, chuťovkou nebo surovinou k výrobě dalších pochoutek.
Detail