FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ
Baleno do bronzové krabice s víkem + stuha
Červené víno, Růžové víno, Husí foie gras, Terina, Chutney z třešní, Terina, Borůvkové chutney, Malinový džem, Malinový ocet, Hořčice, Rajčata se sýrem, Savoj, Mini salámky
Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 % (zde máme obsah ovoce složky 100%). Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Čatní, též čatný, (původně hindsky चटनी, anglicky chutney) je tradiční pochutina indické kuchyně, dochucující základní jídlo. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl. Čatní je souhrnný název pro mnoho druhů hustých omáček, připravovaných z rozličných surovin jako ovoce, zelenina, rozinky, česnek, cibule, hořčice, ocet a dalšího množství přísad (včetně mravenců nebo larev). Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských. Má široké spektrum chutí, od ostré, pikantní po lahodnou, více sladkou. Na Západě je dostupné v hotové formě, prodávané ve skleničkách, v Indii se připravuje většinou čerstvé, často ze sezónních plodin.
Francouzská terina je tradiční francouzská hrubozrnná paštika. Připravuje se z vepřového, telecího nebo drůbežího masa, ale také z kachních či husích jater. Tento druh obsahuje větší kousky masa, než je tomu u klasické paštiky.
Tradiční venkovská terina BOUCHERON je vyrobena z vepřového masa bez barviv a konzervačních látek.
DetailRozměry: 49 x 30 x 15 cm
Čatní, též čatný, (původně hindsky चटनी, anglicky chutney) je tradiční pochutina indické kuchyně, dochucující základní jídlo. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl. Čatní je souhrnný název pro mnoho druhů hustých omáček, připravovaných z rozličných surovin jako ovoce, zelenina, rozinky, česnek, cibule, hořčice, ocet a dalšího množství přísad (včetně mravenců nebo larev). Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských. Má široké spektrum chutí, od ostré, pikantní po lahodnou, více sladkou. Na Západě je dostupné v hotové formě, prodávané ve skleničkách, v Indii se připravuje většinou čerstvé, často ze sezónních plodin. Příprava je časově značně náročná, neboť jednotlivé komponenty je nutno vařit tak dlouho, dokud nejsou zcela rozvařené; poté se smíchají v pastu či omáčku. K tomu, aby se zvýraznila a odstínila chuť základního pokrmu, stačí přidat jednu – dvě lžičky čatní, které se podává v malých mističkách nebo se klade na talíř spolu s rýží. Čatní povzbuzuje chuť a stimuluje zažívání.
Delikátní hořčice, která se hodí k masu, sýrům i jako zálivka na saláty.
Husí foie gras je jemné, proto je vhodné pro labužníky, kteří se umí ponořit do decentních tónů chutí. Kachní foie gras má naopak dravější a výraznější chuť, může proto zaujmout i méně vytříbené jazýčky a pro seznámení s touto specialitou je pravděpodobně vhodnější. Nicméně, každému vyhovuje jiný recept na foie gras, takže nezbývá než ochutnávat a ochutnávat, a zjistit, na jakém druhu masa a úpravě si nejvíce pochutnáte vy.
Hodí se k: drůbež, vepřová panenka, dušené maso Skvělá kombinace klasické expanze Chardonnay v barrique (velmi diskrétní) a moderního, štíhlého designu. To nejlepší z obou světů: živý nos s květinovými tóny, meruňka a liči vás zvou k ochutnání. Na patře náznak ořechové vůně a hodně sofistikovanosti. Suché
Hodí se k: drůbež, vepřová panenka, dušené maso Cuvée z Grenache, Cabernet Sauvignon a Vermentino. Ve vůni je karamel, hruška, malina, doprovázená vanilkovými tóny přinesenými šesti měsíci barelu. Chuť svěží a kořenitá. Knír na etiketě symbolizuje dědečka současného majitele, který při nehodě při automobilovém závodě ztratil jednu ze svých paží. Později ho vesničané milovali a respektovali jako ředitele vesnice a jmenovali se „Le Manpòt“. Suché
Ochutnejte tradiční francouzské sušené mini salámky s ušlechtilou plísní na povrchu, které jsou ozdobou každého rautu či párty. Aspius byl založen jako velkoobchod s chlazeným a mraženým masem prémiové kvality v roce 2002. V roce 2011 jsme uvedli na trh steaky v balení skin pod značkou Moje Maso. Sortiment se poté rozšířil také o značku Moje Vege či Moje Zvěřina. Nabízí hovězí a telecí steaková masa ve skin balení, francouzská mini kuřátka, baby krůty a spoustu dalších výrobků.
Tenhle ocet báječně doplní jakýkoliv salát a dodá mu zajímavou ovocnou chuť. A hned se ta zelenina lépe jí.
Lahůdková pomazánka ze sušených rajčat a kozím sýrem - zkuste ji namazat na čerstvý chléb jako delikatesní předkrm pro své hosty.
Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.