FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ
Baleno do středního koše s víkem + stuha.
Bílé víno, Terina, Kachní Foie gras, Terina, Jahodový džem, Borůkový džem, Borůvkové chutney, Pomazánka s lososem, Mléčná pomazánka s cukrem, Kachní terina, Mangový ocet, Savoj
Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 % (zde máme obsah ovoce složky 100%). Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
Džem je rosolovitá hmota s kousky ovoce nebo s celými drobnými plody. Vyrábí se z čerstvého vyzrálého ovoce, které se lisuje, vaří a zahušťuje cukrem. Obvyklé množství cukru činí 1/3 až 2/5 obsahu, obsah ovoce musí být minimálně 35 % (zde máme obsah ovoce složky 100%). Džem se nejčastěji používá např. na chléb s máslem.
BIO pomazánka, vhodné jak do studené i teplé kuchyně
Čatní, též čatný, (původně hindsky चटनी, anglicky chutney) je tradiční pochutina indické kuchyně, dochucující základní jídlo. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl. Čatní je souhrnný název pro mnoho druhů hustých omáček, připravovaných z rozličných surovin jako ovoce, zelenina, rozinky, česnek, cibule, hořčice, ocet a dalšího množství přísad (včetně mravenců nebo larev). Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských. Má široké spektrum chutí, od ostré, pikantní po lahodnou, více sladkou. Na Západě je dostupné v hotové formě, prodávané ve skleničkách, v Indii se připravuje většinou čerstvé, často ze sezónních plodin.
Společnost Jean Floc´h sídlí v Bretani, na západní výspě Francie. Jejím zakladatelem je pan Jean Floc´h, který začal od píky v roce 1959 a vybudoval průmyslové impérium s osmi výrobními závody, kde zaměstnává přes 1000 lidí a exportuje do celé Evropy a severní Afriky. Jeho výrobky se těší veliké oblibě v mnoha zemích světa, jelikož používá výhradně přírodní suroviny, které zpracovává tradičními způsoby.
DetailVepřové rilety jsou často nesprávně překládány jako „škvarečky“, ačkoliv se evidentně jedná o vepřové maso ve vlastním tuku, které je konfitováno tak dlouho, až se se struktura masa začne rozpadat na vlákna. Velmi chutné, čisté vepřové maso.
Koš je vyroben z lepeného proutí s pevnou konstrukcí, látkovou výplní a uzavíratelným víkem. Rozměr koše je 48 x 30 x 17 cm. Stuhu si můžete zvolit v libovolných barvách. Preferovanou barvu stuhy zadávejte do poznámky v objednávce.
Již název tohoto produktu -> Caprice ve francouzštině znamená rozmar či vrtoch - předznamenává marnotratně komplikovanou úpravu – celý fík je vložen do středu foie gras, lehce osoleného solí z Guerande. Při podávání pak na příčném řezu nádherně vynikne barevný kontrast červeného „srdce“ fíku v narůžovělém foie gras. I u této delikatesy je garantován původ surovin z Jih-Západu. Tuto delikatesu podávejte dobře vychlazenou, pro čistý řez použíjte ostrý tenký nůž namočený do vlažné vody ne
Protože milujeme dobré výrobky z dávných dob, naše teriny a rillety vás na okamžik přenesou do našich prázdninových vzpomínek s vůní mořského vzduchu a levandule.S naší kachní terinou s cibulovým konfitem vycestujte na francouzský jihozápad a podělte se o příjemné jídlo nebo piknik s rodinou a přáteli. Vyzkoušejte namazané na malých opečených toastech se sklenkou dobrého vína z Bordeaux!
Hodí se k: drůbež, vepřová panenka, dušené maso Skvělá kombinace klasické expanze Chardonnay v barrique (velmi diskrétní) a moderního, štíhlého designu. To nejlepší z obou světů: živý nos s květinovými tóny, meruňka a liči vás zvou k ochutnání. Na patře náznak ořechové vůně a hodně sofistikovanosti. Suché
Užijte si legraci s praskajícím cukrem! Objevte nový rozměr v chuti.
Exotický ocet báječně doplní jakýkoliv salát a dodá mu zajímavou ovocnou chuť. Váš salát bude hvězdou večera!
Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.