FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ
Baleno do kloboukové krabice s víkem + stuha.
Blonce, Tuňák, Pomazánka s lososem, Terina, Houbová pomazánka, Mléčná pomazánka s praskajícím cukrem, Kandované ovoce, Mandle, Fuet
BIO pomazánka, vhodné jak do studené i teplé kuchyně
Blonde je špičkový kastilský sekt založený na odrůdách Chardonnay a Muscatel s vločkami 22 karátového zlata. Sekt se zlatem je ideální dárek k výjimečným událostem jako jsou svatby, výročí nebo narozeniny. Zkuste s lahví jemně zatřepat a užijete si líně poletující vločky zlata, kterými se Blonde rádo předvádí. Na jazyce se sladce rozpustí. Sekt má výraznou sladší, ovocnou chuť a je tak vhodný ke konzumaci společně se sýry. Podávejte vychlazené na 5-7°C.
Touhle pomazánkou potěšíte nejen vášnivého houbaře, ale především pravého milovníka hub!
Protože milujeme dobré výrobky z dávných dob, naše teriny a rillety vás na okamžik přenesou do našich prázdninových vzpomínek s vůní mořského vzduchu a levandule.S naší kachní terinou s cibulovým konfitem vycestujte na francouzský jihozápad a podělte se o příjemné jídlo nebo piknik s rodinou a přáteli. Vyzkoušejte namazané na malých opečených toastech se sklenkou dobrého vína z Bordeaux!
Kandované ovoce je ovoce napuštěné cukrem. Tato úprava slouží ke konzervaci a děje se tak, že se povařené ovoce nechá několik dní máčet v cukernatém roztoku, který se postupně zahušťuje dalším cukrem, takže se koncentrace cukru v roztoku pohybuje od asi 30 do konečných 70–75 %. Celý proces trvá 6 až 10 dní podle druhu ovoce. Postupně se snižuje podíl vody v ovoci, což vytváří nepříznivé podmínky pro běžné mikroorganismy a kandované ovoce se tak při správném skladování nekazí. Kandované ovoce obsahuje vysoký podíl přidaného cukru a je proto velmi kalorické. Během kandování také ztrácí podstatnou část nutričních složek, takže konečný výsledek už v podstatě není konzervovaným ovocem, ale spíše cukrovinkou.
Kulatá krabice od českého výrobce KAZETO v provedení top kvality je vyrobena z lepenky (z recyklovaného papíru). Povrch je upraven potištěným papírem. Čištění a údržbu provádějte pouze čistým suchým hadříkem.
Pražené mandle v cukru se skořicí jsou taková typicky vánoční záležitost a nejspíš jste na ně narazili na adventních trzích. Jen je to trochu horší na zuby. Ale zase stačí nechat chvíli v puse a cukr se rozpustí sám. Možná tyto pražené mandle už dávno znáte, ale pro mě je to moc příjemný objev. Možná objev roku.
Salam Fuet je velice oblíbený tenký salám z Katalánska na východě Španělska. Tradičně nejoblíbenější je v oblasti Osona, kde má svůj speciální název – fuet de Vic podle hlavního města tohoto regionu,Vicu. Názvem fuet se označují podobné tenké salámy s povrchovou bílou plísní.
Ochutnejte tradiční francouzské sušené mini salámky s ušlechtilou plísní na povrchu, které jsou ozdobou každého rautu či párty. Aspius byl založen jako velkoobchod s chlazeným a mraženým masem prémiové kvality v roce 2002. V roce 2011 jsme uvedli na trh steaky v balení skin pod značkou Moje Maso. Sortiment se poté rozšířil také o značku Moje Vege či Moje Zvěřina. Nabízí hovězí a telecí steaková masa ve skin balení, francouzská mini kuřátka, baby krůty a spoustu dalších výrobků.
Užijte si legraci s praskajícím cukrem! Objevte nový rozměr v chuti.
Maso tuňáka má vysoký obsah bílkovin a jen málo tuku. Mimo to je zdrojem fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku či vitamínů (E, A, B). Tuňák se skvěle snoubí s těstovinami, luštěninami, pohankou či pečivem. Dobrý je v teplých i studených pokrmech.