FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ
Baleno do středního koše s víkem + stuha
Červené víno, Terina, Oříšky, Terina, Picos, Terina, Pecorino, Terina, 4x salám
Společnost Jean Floc´h sídlí v Bretani, na západní výspě Francie. Jejím zakladatelem je pan Jean Floc´h, který začal od píky v roce 1959 a vybudoval průmyslové impérium s osmi výrobními závody, kde zaměstnává přes 1000 lidí a exportuje do celé Evropy a severní Afriky. Jeho výrobky se těší veliké oblibě v mnoha zemích světa, jelikož používá výhradně přírodní suroviny, které zpracovává tradičními způsoby.
DetailFrancouzská terina je tradiční francouzská hrubozrnná paštika. Připravuje se z vepřového, telecího nebo drůbežího masa, ale také z kachních či husích jater. Tento druh obsahuje větší kousky masa, než je tomu u klasické paštiky.
Vepřové rilety jsou často nesprávně překládány jako „škvarečky“, ačkoliv se evidentně jedná o vepřové maso ve vlastním tuku, které je konfitováno tak dlouho, až se se struktura masa začne rozpadat na vlákna. Velmi chutné, čisté vepřové maso.
Tradiční venkovská terina BOUCHERON je vyrobena z vepřového masa bez barviv a konzervačních látek.
DetailKoš je vyroben z lepeného proutí s pevnou konstrukcí, látkovou výplní a uzavíratelným víkem. Rozměr koše je 48 x 30 x 17 cm. Stuhu si můžete zvolit v libovolných barvách. Preferovanou barvu stuhy zadávejte do poznámky v objednávce.
Salam Fuet je velice oblíbený tenký salám z Katalánska na východě Španělska. Tradičně nejoblíbenější je v oblasti Osona, kde má svůj speciální název – fuet de Vic podle hlavního města tohoto regionu,Vicu. Názvem fuet se označují podobné tenké salámy s povrchovou bílou plísní.
Salam Fuet je velice oblíbený tenký salám z Katalánska na východě Španělska. Tradičně nejoblíbenější je v oblasti Osona, kde má svůj speciální název – fuet de Vic podle hlavního města tohoto regionu,Vicu. Názvem fuet se označují podobné tenké salámy s povrchovou bílou plísní.
Salam Fuet je velice oblíbený tenký salám z Katalánska na východě Španělska. Tradičně nejoblíbenější je v oblasti Osona, kde má svůj speciální název – fuet de Vic podle hlavního města tohoto regionu,Vicu. Názvem fuet se označují podobné tenké salámy s povrchovou bílou plísní.
Salam Fuet je velice oblíbený tenký salám z Katalánska na východě Španělska. Tradičně nejoblíbenější je v oblasti Osona, kde má svůj speciální název – fuet de Vic podle hlavního města tohoto regionu,Vicu. Názvem fuet se označují podobné tenké salámy s povrchovou bílou plísní.
Oříšky jsou např. plody lísky (lískové oříšky), lípy či některých stromů a keřů z čeledi ořešákovité (nikoli však samotný ořešák, jehož plody, tzv. vlašské ořechy, jsou z morfologického hlediska peckovicemi). Laicky se však jako „ořechy“ označují i plody, které přesně vzato nejsou oříšky, ale většinou patří mezi zmíněné peckovice (vlašský ořech, kokosový ořech, mandle). Burské oříšky (arašídy) jsou lusky podzemnice olejné.
Pecorino Romano je typický tvrdý italský sýr vyráběný z ovčího mléka z oblastí jižní Itálie. Chuť sýru je slaná a výrazně pikantní.
DetailPicos je tradiční španělské trvanlivé pečivo které se snoubí se sýry, sušenou šunkou, uzeninami a třeba paštikami.
DetailVíno tmavé intenzivní purpurové barvy s červenými odlesky. Ve vůni i chuti se mísí kořenité a ovocné tóny. Je suché, velmi hladké s ovocným až povidlovým závěrem. Skvěle doplní zejména steaky z tmavých mas.