FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ
Baleno do kloboukové krabice s víkem + stuha
Rum, Med, Terina. Feferonky, Terina, Ořísky, Fuet se sýrem, Fuet s pepřem
ento rum zraje 5 až 15 let v unikátní verzi systému solera, který kombinuje nevypálené a vypálené sudy po americké whiskey, sudy, kde dříve zrálo sherry, a sudy, ve kterých bylo uloženo portské víno. Má komplexní a výrazné aroma vypáleného dřeva s jemným dotekem vanilky v pozadí, kde se dále objevuje i zelené jablko, sušené brusinky, citronová kůra, sušený pomeranč a koření. Je to svůdný, suchý a na patře výbušný rum. V chuti se dokonale doplňují tóny dřeva ze sudů, kandované ovoce, třešně, zralé ovoce a koření, jako je hřebíček. Má dlouhé a vyzrálé zakončení.
Vepřové rilety jsou často nesprávně překládány jako „škvarečky“, ačkoliv se evidentně jedná o vepřové maso ve vlastním tuku, které je konfitováno tak dlouho, až se se struktura masa začne rozpadat na vlákna. Velmi chutné, čisté vepřové maso.
Tradiční venkovská terina BOUCHERON je vyrobena z vepřového masa bez barviv a konzervačních látek.
DetailFeferony silně pálivé jsou ideální pro milovníky pikantního a ostrého pochutnání. Skvěle se hodí jako obloha i jako doplněk do salátů.
DetailKulatá krabice od českého výrobce KAZETO v provedení top kvality je vyrobena z lepenky (z recyklovaného papíru). Povrch je upraven potištěným papírem. Čištění a údržbu provádějte pouze čistým suchým hadříkem.
Med je díky obsahu jednoduchých cukrů snadno stravitelný a skvěle poslouží jako rychlý zdroj energie. Medy jsou oblíbené pro svoji charakteristickou, velmi lahodnou vůni a chuť.
Salam Fuet je velice oblíbený tenký salám z Katalánska na východě Španělska. Tradičně nejoblíbenější je v oblasti Osona, kde má svůj speciální název – fuet de Vic podle hlavního města tohoto regionu,Vicu. Názvem fuet se označují podobné tenké salámy s povrchovou bílou plísní.
Salam Fuet je velice oblíbený tenký salám z Katalánska na východě Španělska. Tradičně nejoblíbenější je v oblasti Osona, kde má svůj speciální název – fuet de Vic podle hlavního města tohoto regionu,Vicu. Názvem fuet se označují podobné tenké salámy s povrchovou bílou plísní.
Oříšky jsou např. plody lísky (lískové oříšky), lípy či některých stromů a keřů z čeledi ořešákovité (nikoli však samotný ořešák, jehož plody, tzv. vlašské ořechy, jsou z morfologického hlediska peckovicemi). Laicky se však jako „ořechy“ označují i plody, které přesně vzato nejsou oříšky, ale většinou patří mezi zmíněné peckovice (vlašský ořech, kokosový ořech, mandle). Burské oříšky (arašídy) jsou lusky podzemnice olejné.