FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ
Baleno do bronzové krabice s víkem + stuha.
Merlot, Grappa, Cibulky, Feferonky s tuňákem, Olivy, Tuňák, Ančovičky, Losos, Pecorino, Parmigiano
Ančovičky jsou pokrm studené kuchyně. Ančovičky jsou pečlivě vybrané a naložené v olivovém oleji.
Rozměry: 49 x 30 x 15 cm
Plněné Peperoncini s čerstvým tuňákem jsou skutečnou pochoutkou z Itálie. Tyto peperoncini s čerstvým tuňákem je skvělým doplňkem různých aperitivů, ale také chutných salátů.
Grappa je určitě nejznámější alkohol z Itálie. Jedná se o pálenku z matoliny což je zjednodušeně řečeno odpad při výrobě vína. Dnes existuje nepřeberné množství těchto pálenek od základních bílých až po v sudech zrajících grappách připomínajících spíše koňak. My Vám v koši nabízíme snad nejtypičtější variantu, čirou pálenku Grappa Bianca.
DetailBorrettanové cibule jsou obzvláště jemné a sladké a jsou ideální jako předkrm nebo jako lahodná příloha Borettane cibule jsou ploché , malé (průměr 3 až 4 cm) a pocházejí z oblasti Emilia-Romagna, kde obec Boretto dala této odrůdě cibule své jméno.
Filé z lososa Callipo v olivovém oleji je vyráběno ručně z pečlivě vybraných surovin. Je bohaté na Omega 3, polynenasycené mastné kyseliny na ochranou srdce a oběhového systému. Ideální pro delikátní první chod a vynikající jako chutný a rafinovaný druhý chod.
Výrazně ovocné, krásně pitelné červené z jižní Itálie, ve kterém převládají černé třešně, ostružiny doplněné jemnou kořenitou linkou.
Parmigiano Reggiano - u nás známý jako parmazán (i parmezán) je nejtypičtější a nejznámější italský sýr. Má výrazné aroma, pikantní chuť a drobivou konzistenci. Vyrábí se výhradně v provinciích okolo měst Parma, Reggio Emilia, Modena a v částích provincií Mantua a Bologna mezi řekami Po a Reno. V této oblasti jsou stovky farem, kde se pasou krávy produkující mléko pouze pro tento sýr. Mohou spásat pouze čerstvou trávu nebo seno, použití granulí nebo jiného krmiva je zakázáno.
DetailPecorino Romano je typický tvrdý italský sýr vyráběný z ovčího mléka z oblastí jižní Itálie. Chuť sýru je slaná a výrazně pikantní.
DetailMaso tuňáka má vysoký obsah bílkovin a jen málo tuku. Mimo to je zdrojem fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku či vitamínů (E, A, B). Tuňák se skvěle snoubí s těstovinami, luštěninami, pohankou či pečivem. Dobrý je v teplých i studených pokrmech.
Oliva je plodem olivovníku evropského. Kromě zelených oliv, které se sklízejí na podzim, existují i tmavé olivy sklízené začátkem prosince. Nejde o odlišnou odrůdu. Zelené olivy jsou jen nezralou formou oliv tmavých.[1] Vyrábí se z nich velmi kvalitní olivový olej a používají se také v různých jídlech. Kvality oliv a olivového oleje využívali již staří Řekové. Olivy mají podle vědců velmi kladný vliv na lidský organismus. Díky svým detoxikačním účinkům hrají velkou roli v boji proti stárnutí, civilizačním a srdečním chorobám, olivový olej lze využít v léčbě mnohých kožních onemocnění. Zlepšují trávení a chuť k jídlu. Několik oliv před hlavním jídlem pomůže zvýšit hladinu žaludečních šťáv, a tak urychlit trávení.