Italský dárkový koš EXCLUSIVE

FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ
Baleno do středného koše s víkem + stuha.


Rosato, Fiano, Olivy, Sugo, Cibulky, Pesto, Tuňák, Pecorino, Tuňáková pomazánka, Parmigiano 

2 799,-

Italský dárkový koš EXCLUSIVE obsahuje:

Cibulky ,,Borettane" s balzamicem (280g)

Cibulky ve sladkokyselém kořeněném nálevu s balzamicem jsou oblíbenou přílohou k jídlu, chuťovkou nebo surovinou k výrobě dalších pochoutek.

Dárkový koš s víkem střední

Koš je vyroben z lepeného proutí s pevnou konstrukcí, látkovou výplní a uzavíratelným víkem. Rozměr koše je 48 x 30 x 17 cm. Stuhu si můžete zvolit v libovolných barvách. Preferovanou barvu stuhy zadávejte do poznámky v objednávce.

Fiano La Voliera (750ml)

Pokud hledáte vyvážené, především ovocné víno s ne příliš ostrou kyselinou odrůda Fiano je pro Vás tou pravou volbou.

Janovské bazalkové pesto (180g)

Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Původ pesta se klade do oblasti Ligurie v severní Itálii, přídomek genovese má podle severoitalského města Janov (Genova). Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit. Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém moždíři dřevěnou paličkou. Do nich se dále přidává sůl a česnek, parmezán a/nebo jiný drobně strouhaný ovčí sýr a piniové oříšky, nakonec olivový olej. Jiný druh, pesto alla siciliana, obsahuje na slunci sušená rajčata. Podle klasického receptu z okolí Bologne se špagety vaří a podávají s několika nakrájenými bramborami.

Parmigiano Reggiano (250 - 400g)

Parmigiano Reggiano - u nás známý jako parmazán (i parmezán) je nejtypičtější a nejznámější italský sýr. Má výrazné aroma, pikantní chuť a drobivou konzistenci. Vyrábí se výhradně v provinciích okolo měst Parma, Reggio Emilia, Modena a v částích provincií Mantua a Bologna mezi řekami Po a Reno. V této oblasti jsou stovky farem, kde se pasou krávy produkující mléko pouze pro tento sýr. Mohou spásat pouze čerstvou trávu nebo seno, použití granulí nebo jiného krmiva je zakázáno.

Detail
Pecorino Romano (180 - 250g)

Pecorino Romano je typický tvrdý italský sýr vyráběný z ovčího mléka z oblastí jižní Itálie. Chuť sýru je slaná a výrazně pikantní.

Detail
Rajčatové sugo s bazalkou (290g)

Italové se bez rajčatového suga neobejdou. Až ho ochutnáte, pochopíte proč. Naše sugo je obohaceno o bazalku. Výborné na všechny druhy těstovin!

Rosato La Voliera (750ml)

Nekomplikované italské suché růžové víno z odrůdy Negroamaro s tóny exotického ovoce a koření. Kvalitní víno za přijatelnou cenu.

Tuňáková pomazánka Callipo (135g)

Pomazánka je v gastronomii směs, která se maže na chleba, pečivo nebo toasty a může se použít také na obložené chlebíčky. Jejím základem je obvykle tvaroh nebo jiný tuk (například máslo), do něhož se přimíchají další ingredience – kromě potraviny, které obvykle dají konkrétní pomazánce název a charakteristickou chuť (například tuňák v případě tuňákové pomazánky).

Tuňák v olivovém oleji Callipo (320g)

Maso tuňáka má vysoký obsah bílkovin a jen málo tuku. Mimo to je zdrojem fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku či vitamínů (E, A, B). Tuňák se skvěle snoubí s těstovinami, luštěninami, pohankou či pečivem. Dobrý je v teplých i studených pokrmech.

Zelené olivy "Bella di Cerignola" v nálevu (280g)

Oliva je plodem olivovníku evropského. Kromě zelených oliv, které se sklízejí na podzim, existují i tmavé olivy sklízené začátkem prosince. Nejde o odlišnou odrůdu. Zelené olivy jsou jen nezralou formou oliv tmavých.[1] Vyrábí se z nich velmi kvalitní olivový olej a používají se také v různých jídlech. Kvality oliv a olivového oleje využívali již staří Řekové. Olivy mají podle vědců velmi kladný vliv na lidský organismus. Díky svým detoxikačním účinkům hrají velkou roli v boji proti stárnutí, civilizačním a srdečním chorobám, olivový olej lze využít v léčbě mnohých kožních onemocnění. Zlepšují trávení a chuť k jídlu. Několik oliv před hlavním jídlem pomůže zvýšit hladinu žaludečních šťáv, a tak urychlit trávení.

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..