FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ
Baleno do kloboukové krabice s víkem + stuha.
Merlot, Sugo, Olivy, Tuňáková pomazánka, Ančovičky, Pecorino
Ančovičky jsou pokrm studené kuchyně. Ančovičky jsou pečlivě vybrané a naložené v olivovém oleji.
Kulatá krabice od českého výrobce KAZETO v provedení top kvality je vyrobena z lepenky (z recyklovaného papíru). Povrch je upraven potištěným papírem. Čištění a údržbu provádějte pouze čistým suchým hadříkem.
Výrazně ovocné, krásně pitelné červené z jižní Itálie, ve kterém převládají černé třešně, ostružiny doplněné jemnou kořenitou linkou.
Pecorino Romano je typický tvrdý italský sýr vyráběný z ovčího mléka z oblastí jižní Itálie. Chuť sýru je slaná a výrazně pikantní.
DetailItalové se bez rajčatového suga neobejdou. Až ho ochutnáte, pochopíte proč. Naše sugo je obohaceno o bazalku. Výborné na všechny druhy těstovin!
Pomazánka je v gastronomii směs, která se maže na chleba, pečivo nebo toasty a může se použít také na obložené chlebíčky. Jejím základem je obvykle tvaroh nebo jiný tuk (například máslo), do něhož se přimíchají další ingredience – kromě potraviny, které obvykle dají konkrétní pomazánce název a charakteristickou chuť (například tuňák v případě tuňákové pomazánky).
Oliva je plodem olivovníku evropského. Kromě zelených oliv, které se sklízejí na podzim, existují i tmavé olivy sklízené začátkem prosince. Nejde o odlišnou odrůdu. Zelené olivy jsou jen nezralou formou oliv tmavých.[1] Vyrábí se z nich velmi kvalitní olivový olej a používají se také v různých jídlech. Kvality oliv a olivového oleje využívali již staří Řekové. Olivy mají podle vědců velmi kladný vliv na lidský organismus. Díky svým detoxikačním účinkům hrají velkou roli v boji proti stárnutí, civilizačním a srdečním chorobám, olivový olej lze využít v léčbě mnohých kožních onemocnění. Zlepšují trávení a chuť k jídlu. Několik oliv před hlavním jídlem pomůže zvýšit hladinu žaludečních šťáv, a tak urychlit trávení.