Produkt Italský dárkový koš CLASSIC byl úspěšně přidán do košíku. Přejít do košíku
  • Italský dárkový koš CLASSIC

Italský dárkový koš CLASSIC

FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ
Baleno do malého koše s víkem + stuha


Grappa, Cibulky, Losos, Sugo, Pesto, Parmigiano  

1 699,-

Italský dárkový koš CLASSIC obsahuje:

Dárkový koš s víkem malý

Koš je vyroben z lepeného proutí s pevnou konstrukcí, látkovou výplní a uzavíratelným víkem. Rozměr koše je 36 x 24 x 13 cm. Stuhu si můžete zvolit v libovolných barvách. Preferovanou barvu stuhy zadávejte do poznámky v objednávce.

Grappa Bianca (500ml)

Grappa je určitě nejznámější alkohol z Itálie. Jedná se o pálenku z matoliny což je zjednodušeně řečeno odpad při výrobě vína. Dnes existuje nepřeberné množství těchto pálenek od základních bílých až po v sudech zrajících grappách připomínajících spíše koňak. My Vám v koši nabízíme snad nejtypičtější variantu, čirou pálenku Grappa Bianca.

Detail
Grilované cibulky ''Borettane'' v oleji (280g)

Borrettanové cibule jsou obzvláště jemné a sladké a jsou ideální jako předkrm nebo jako lahodná příloha Borettane cibule jsou ploché , malé (průměr 3 až 4 cm) a pocházejí z oblasti Emilia-Romagna, kde obec Boretto dala této odrůdě cibule své jméno.

Janovské bazalkové pesto (180g)

Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Původ pesta se klade do oblasti Ligurie v severní Itálii, přídomek genovese má podle severoitalského města Janov (Genova). Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit. Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém moždíři dřevěnou paličkou. Do nich se dále přidává sůl a česnek, parmezán a/nebo jiný drobně strouhaný ovčí sýr a piniové oříšky, nakonec olivový olej. Jiný druh, pesto alla siciliana, obsahuje na slunci sušená rajčata. Podle klasického receptu z okolí Bologne se špagety vaří a podávají s několika nakrájenými bramborami.

Lososové filety v oleji Callipo (120g)

Filé z lososa Callipo v olivovém oleji je vyráběno ručně z pečlivě vybraných surovin. Je bohaté na Omega 3, polynenasycené mastné kyseliny na ochranou srdce a oběhového systému. Ideální pro delikátní první chod a vynikající jako chutný a rafinovaný druhý chod.

Parmigiano Reggiano (250 - 400g)

Parmigiano Reggiano - u nás známý jako parmazán (i parmezán) je nejtypičtější a nejznámější italský sýr. Má výrazné aroma, pikantní chuť a drobivou konzistenci. Vyrábí se výhradně v provinciích okolo měst Parma, Reggio Emilia, Modena a v částích provincií Mantua a Bologna mezi řekami Po a Reno. V této oblasti jsou stovky farem, kde se pasou krávy produkující mléko pouze pro tento sýr. Mohou spásat pouze čerstvou trávu nebo seno, použití granulí nebo jiného krmiva je zakázáno.

Detail
Rajčatové sugo s bazalkou (290g)

Italové se bez rajčatového suga neobejdou. Až ho ochutnáte, pochopíte proč. Naše sugo je obohaceno o bazalku. Výborné na všechny druhy těstovin!

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..