Gurmánský dárkový koš EXCELENT

Moët, Mango, Foie de Fin, Sýr, Savojský salámek, Mirabelkový džem, Marmeláda s červeného ovoce, Vinné želé, Ocet, Olej s lanýžem, Kdoulové chutney, Třešňové chutney, Květy ibišku 

5 199,-

Gurmánský dárkový koš EXCELENT obsahuje:

Chutney kdoule, tymián a rozmarýn (110g)

Čatní, též čatný, (původně hindsky चटनी, anglicky chutney) je tradiční pochutina indické kuchyně, dochucující základní jídlo. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl. Čatní je souhrnný název pro mnoho druhů hustých omáček, připravovaných z rozličných surovin jako ovoce, zelenina, rozinky, česnek, cibule, hořčice, ocet a dalšího množství přísad (včetně mravenců nebo larev). Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských. Má široké spektrum chutí, od ostré, pikantní po lahodnou, více sladkou. Na Západě je dostupné v hotové formě, prodávané ve skleničkách, v Indii se připravuje většinou čerstvé, často ze sezónních plodin. Příprava je časově značně náročná, neboť jednotlivé komponenty je nutno vařit tak dlouho, dokud nejsou zcela rozvařené; poté se smíchají v pastu či omáčku. K tomu, aby se zvýraznila a odstínila chuť základního pokrmu, stačí přidat jednu – dvě lžičky čatní, které se podává v malých mističkách nebo se klade na talíř spolu s rýží. Čatní povzbuzuje chuť a stimuluje zažívání.

Chutney z černých třešní (110g)

Čatní, též čatný, (původně hindsky चटनी, anglicky chutney) je tradiční pochutina indické kuchyně, dochucující základní jídlo. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl. Čatní je souhrnný název pro mnoho druhů hustých omáček, připravovaných z rozličných surovin jako ovoce, zelenina, rozinky, česnek, cibule, hořčice, ocet a dalšího množství přísad (včetně mravenců nebo larev). Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských. Má široké spektrum chutí, od ostré, pikantní po lahodnou, více sladkou. Na Západě je dostupné v hotové formě, prodávané ve skleničkách, v Indii se připravuje většinou čerstvé, často ze sezónních plodin. Příprava je časově značně náročná, neboť jednotlivé komponenty je nutno vařit tak dlouho, dokud nejsou zcela rozvařené; poté se smíchají v pastu či omáčku. K tomu, aby se zvýraznila a odstínila chuť základního pokrmu, stačí přidat jednu – dvě lžičky čatní, které se podává v malých mističkách nebo se klade na talíř spolu s rýží. Čatní povzbuzuje chuť a stimuluje zažívání.

Dárkový koš střední

Koš je vyroben z lepeného proutí s pevnou konstrukcí, látkovou výplní a uzavíratelným víkem. Rozměr koše je 48 x 30 x 17 cm. Stuhu si můžete zvolit v libovolných barvách. Preferovanou barvu stuhy zadávejte do poznámky v objednávce.

Foie Fin de Canard ál' Armagnac (200g)

Foie Gras z 96 % kachních jater a Armagnacem. Celá kachní játra s viditelnou strukturou. Tento výrobek je vyroben z té nejkvalitnější části kachních jater. Nic se nemíchá, nic se nepřidává. Jde o tradiční výrobek té nejvyšší kvality. Kachny jsou vykrmovány v souladu s normou o vykrmování. Touto delikatesou rozhodně nikoho neurazíte.

Mango Kent Exclusive BIO

Mango Kent pochází z jižní Floridy v USA, kde se pěstuje již od roku 1945. Tvoří středně velké, široce oválné plody se zelenou slupkou, která při dozrávání získává červené odstíny, výjimečně i trochu oranžové. Kent se řadí mezi nejtrvanlivější, proto patří k vyhledávaným prodejním artiklům.

Marmeláda z červeného ovoce (42g)

Marmeláda (z portugalského marmelo – kdoule) je druh sladké polotekuté ovocné směsi, která vzniká vařením a želírováním ovocných dužnin a šťáv a využívá se jako pochutina (ochucovací doplněk jídla), např. pro mazání na pečivo a také k dochucení a zdobení pokrmů. Na území Česka jsou marmelády vyráběny z místních plodů, jako jsou jahody, jablka, třešně, meruňky, ostružiny, borůvky. Na rozdíl od podobného džemu tvoří marmeláda hustší hladkou, jemně propasírovanou směs, zatímco džem obvykle bývá řidší a může obsahovat kousky ovoce.Ovoce použité při výrobě marmelády může být prostě rozvařeno vcelku nebo před rozvařením vylisováno nebo může být k přípravě marmelády použita pouze ovocná šťáva. Následným želírováním (přirozeným působením pektinu obsaženého v ovoci nebo doplněním želírovacího přípravku) během vaření dojde k zahuštění. V jiných zemích se pro výrobu marmelády používají i jiné plody, např. ve Velké Británii se marmeláda vyrábí tradičně z citrusových plodů.

Mirabelkový džem (42g)

Strom mirabelky roste silně, vytváří kuželovitou až kulovitou korunu. Větvičky jsou bez trnů, v mládí jsou ochlupené a později lysé. Listy jsou eliptické až obvejčité, 5 až 10 cm dlouhé, jemně vroubkovaně pilovité. Zelenobílé květy, vykvétající před olistěním, má shodné s ostatními slivoněmi, v květu je 20 až 30 tyčinek a jeden volný semeník. Kvete středně pozdně, květy jsou samosprašné a zároveň jsou dobrými opylovači pro pozdně kvetoucí odrůdy slivoní. Proti mrazům je středně odolná, květ snese až – 4 °C, plodí pravidelně. Kulovité plody peckovice zlatožluté barvy jsou poměrně drobné, jeden váží 8 až 12 gramů. Povrch plodu je z osluněné strany karmínově tečkován. Slupka je tenká ale pevná a lze ji snadno sloupnout. Středně pevná žlutá dužnina je sladká a příjemně aromatická, od pecky se dobře odděluje.

Moët & Chandon Imperial Brut (750ml)

Světlounce žlutozelená barva se stříbřitým odleskem a intenzivním perlením. Vůně je plná s projevem citrusů, zelených šťavnatých jablek a pečeného toastu. Velmi intenzivní chuť je svěží, harmonická s typickým projevem zralého jablka a dalšího ovoce. Dlouhý závěr.

Olivový olej s bílým lanýžem (250ml)

Extra panenský olivový olej s letními lanýži (lyofilizované) a obohacený o přírodně identické aroma černého lanýže. Ideální pro přidání do salátů s houbami a ochucení steaků ze svíčkové a různých druhů sýrů.

Savojský salámek se sýrem (200g)

Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.

Savojský salámek s vlašskými ořechy (150g)

Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.

Tapas 3druhy sýrů (100g)

Balení tří druhů španělských sýrů - Manchego - polotvrdý sýr z pasterizovaného ovčího sýra, Iberico - polotvrdý sýr s pasterizovaného kravského, ovčího a kozího sýra, Kozí sýr v červeném víně - polotvrdý sýr s pasterizovaného kozího sýra máčený v červeném víně.

Vinné želé (50g)

Vinné želé se vyrábí stejnými metodami jako ovocné džemy. K výrobě kvalitního vinného želé je však potřeba dovednost odborníka na víno a zkušeného kuchaře zároveň. Přivést víno do formy želé znamená udržet podstatu vína. Aby byl uchován charakter vína, je při výrobě vinného gelu nutné věnovat pozornost nejmenším detailům. Výsledkem bývá směsice chutí, která při pití vína tak nevynikne a je často opomenuta.

Vinný ocet rajče s bazalkou (200ml)

Vinný koncentrát z Provence z rajčat a bazalky. Opravdová delikatesa!!

Zavařené květy Ibišku (250g)

Zavařené květy Ibišku jsou vhodné pro každou párty. Doporučujeme servírovat v jednoduché sklenici na šampaňské. Celý květ Ibišku vložíte do sklenice a zalijete šampaňským. Všechny bublinky vyšumí a otevřou květ. Po vypití šampaňského můžete květ sníst.

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..