Gurmánský dárkový koš KLOBOUK DALMORE

Dalmore, Malinové pyré, Marmeláda z červeného ovoce, Chutney z třešní, Rybíz v čokoládě, Čaj, Husí rilety, Zauzená kachní prsa, Savojský salámek, Sýr, Mirabelkový džem 

3 599,-

Gurmánský dárkový koš KLOBOUK DALMORE obsahuje:

Bio malinové pyré (190g)

Toto organické 70% ovocné pyré z malin. Naše jemné vaření při nízké teplotě dále zachovává barvu, strukturu a chuť ovoce. Ideální s bílým sýrem, zálivkou, moučníky a ovocnými saláty!

Černý rybíz liofilizovaný v bílé čokoládě (100g)

Černý rybíz liofilizovaný v bílé čokoládě s jogurtovou příchutí

Chutney z černých třešní (110g)

Čatní, též čatný, (původně hindsky चटनी, anglicky chutney) je tradiční pochutina indické kuchyně, dochucující základní jídlo. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl. Čatní je souhrnný název pro mnoho druhů hustých omáček, připravovaných z rozličných surovin jako ovoce, zelenina, rozinky, česnek, cibule, hořčice, ocet a dalšího množství přísad (včetně mravenců nebo larev). Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských. Má široké spektrum chutí, od ostré, pikantní po lahodnou, více sladkou. Na Západě je dostupné v hotové formě, prodávané ve skleničkách, v Indii se připravuje většinou čerstvé, často ze sezónních plodin. Příprava je časově značně náročná, neboť jednotlivé komponenty je nutno vařit tak dlouho, dokud nejsou zcela rozvařené; poté se smíchají v pastu či omáčku. K tomu, aby se zvýraznila a odstínila chuť základního pokrmu, stačí přidat jednu – dvě lžičky čatní, které se podává v malých mističkách nebo se klade na talíř spolu s rýží. Čatní povzbuzuje chuť a stimuluje zažívání.

Forest berry (pyramidové sáčky)

Lesní plody povzbudí k životu a posílí ducha. Snoubí pozitivní účinky různých lesních plodů na lidský organismus.

Detail
Husí rillettes Feyel (170g)

Rillettes je labužnická francouzká specialita. Tato pomazánka se připravuje dlouhým vařením masa. Původně s vepřovým masem. Nejdříve se dlouho vaří a pak pomalu dusí ve vlastním tuku, dokud maso nezměkne, pak se ochladí a s dostatkem tuku utvoří pastu. Běžně se používá jako pomazánka na chleba nebo toasty.

Klobouková krabice vínová (34cm)

Kulatá krabice od českého výrobce KAZETO je vyrobena z lepenky (z recyklovaného papíru). Povrch je upraven potištěným papírem. Čištění a údržbu provádějte pouze čistým suchým hadříkem.

Marmeláda z červeného ovoce (42g)

Marmeláda (z portugalského marmelo – kdoule) je druh sladké polotekuté ovocné směsi, která vzniká vařením a želírováním ovocných dužnin a šťáv a využívá se jako pochutina (ochucovací doplněk jídla), např. pro mazání na pečivo a také k dochucení a zdobení pokrmů. Na území Česka jsou marmelády vyráběny z místních plodů, jako jsou jahody, jablka, třešně, meruňky, ostružiny, borůvky. Na rozdíl od podobného džemu tvoří marmeláda hustší hladkou, jemně propasírovanou směs, zatímco džem obvykle bývá řidší a může obsahovat kousky ovoce.Ovoce použité při výrobě marmelády může být prostě rozvařeno vcelku nebo před rozvařením vylisováno nebo může být k přípravě marmelády použita pouze ovocná šťáva. Následným želírováním (přirozeným působením pektinu obsaženého v ovoci nebo doplněním želírovacího přípravku) během vaření dojde k zahuštění. V jiných zemích se pro výrobu marmelády používají i jiné plody, např. ve Velké Británii se marmeláda vyrábí tradičně z citrusových plodů.

Merry Berry (pyramidové sáčky)

Černý čaj aromatizovaný lesními plody. Vyvážená chuť a absolutně neošizená kombinace velice oblíbená mezi našimi zákazníky

Detail
Mirabelkový džem (42g)

Strom mirabelky roste silně, vytváří kuželovitou až kulovitou korunu. Větvičky jsou bez trnů, v mládí jsou ochlupené a později lysé. Listy jsou eliptické až obvejčité, 5 až 10 cm dlouhé, jemně vroubkovaně pilovité. Zelenobílé květy, vykvétající před olistěním, má shodné s ostatními slivoněmi, v květu je 20 až 30 tyčinek a jeden volný semeník. Kvete středně pozdně, květy jsou samosprašné a zároveň jsou dobrými opylovači pro pozdně kvetoucí odrůdy slivoní. Proti mrazům je středně odolná, květ snese až – 4 °C, plodí pravidelně. Kulovité plody peckovice zlatožluté barvy jsou poměrně drobné, jeden váží 8 až 12 gramů. Povrch plodu je z osluněné strany karmínově tečkován. Slupka je tenká ale pevná a lze ji snadno sloupnout. Středně pevná žlutá dužnina je sladká a příjemně aromatická, od pecky se dobře odděluje.

Rooibos orange (pyramidové sáčky)

Skvělá kombinace rooibosu s pomerančem, který osvěží vlastní chuť i přidá citrusové aroma pro potěchu nosu.

Detail
Savojský salámek s vlašskými ořechy (150g)

Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.

Tapas 3druhy sýrů (100g)

Balení tří druhů španělských sýrů - Manchego - polotvrdý sýr z pasterizovaného ovčího sýra, Iberico - polotvrdý sýr s pasterizovaného kravského, ovčího a kozího sýra, Kozí sýr v červeném víně - polotvrdý sýr s pasterizovaného kozího sýra máčený v červeném víně.

The Dalmore 12yo (700ml)

Výrazná avšak elegantní. V aroma velmi vzrušující, ovocná, náznak sladu a sherry. Bohatý vývoj chuti s tóny sladu, pomerančů, koření, vřesu, na konci lehounký náznak rašeliny a slané příchuti moře. Barva: Aroma: Pomeranč s přechodem do zralé švestky, čokoláda, marcipán. Chuť: Citrusy, káva, skořice. Dokončení: Pomeranč a jemné tóny vanilky, švestek a skořice.

Zauzená terina z kachních prsou Feyel (180g)

Feyel kombinuje autentičnost a tradiční know-how své země. Jejich produkty, vždy překvapivější a odvážnější, spojují tradici s novinkou. Jsou pozvánkou na ochutnávku a potěšení z gastronomie. Maison Feyel, který slaví dvousté výročí, se stává jedním z nejstarších francouzských domů Foie Gras, které jsou stále v provozu.

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..