• Dárkový koš pro ženy DELUXE

Dárkový koš pro ženy DELUXE

Fotografie je pouze ilustráční! Na nových fotografiích pracujeme. Děkujeme za pochopení.


Nectar, Bosford, Husí foie gras, Brusinky, Malinové pyré, Malinový džem, Husí paštika, Marmeláda z červeného ovoce, Chutney z třešní, Chutney s fíky, Kandované ovoce, Čokoláda, Kandované ovocem, Sýr

3 799,-

Dárkový koš pro ženy DELUXE obsahuje:

Bio malinové pyré (190g)

Toto organické 70% ovocné pyré z malin. Naše jemné vaření při nízké teplotě dále zachovává barvu, strukturu a chuť ovoce. Ideální s bílým sýrem, zálivkou, moučníky a ovocnými saláty!

Bosford rosé gin (700ml)

Prémiový gin růžové barvy obohacený přírodními výtažky z pravých jahod a malin. Ve vůni dominuje jalovec a jahody s dotekem malin. Chuť je jemná a lehce sladká. Výborný v kombinaci s tonikem a čerstvými jahodami nebo malinami.

Brusinky (200g)

Brusinka (Vaccinium vitis-idaea L.) je rostlina z čeledi vřesovcovitých. Plodem této rostliny je brusinka, která dala jméno celé rostlině. Jako další brusnice roste v kyselých, na minerály chudých půdách, konkrétně na svazích kopců a hor jehličnatých lesů, na vřesovištích i rašeliništích v mírném pásu severní polokoule.

Chutney z černých třešní (110g)

Čatní, též čatný, (původně hindsky चटनी, anglicky chutney) je tradiční pochutina indické kuchyně, dochucující základní jídlo. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl. Čatní je souhrnný název pro mnoho druhů hustých omáček, připravovaných z rozličných surovin jako ovoce, zelenina, rozinky, česnek, cibule, hořčice, ocet a dalšího množství přísad (včetně mravenců nebo larev). Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských. Má široké spektrum chutí, od ostré, pikantní po lahodnou, více sladkou. Na Západě je dostupné v hotové formě, prodávané ve skleničkách, v Indii se připravuje většinou čerstvé, často ze sezónních plodin. Příprava je časově značně náročná, neboť jednotlivé komponenty je nutno vařit tak dlouho, dokud nejsou zcela rozvařené; poté se smíchají v pastu či omáčku. K tomu, aby se zvýraznila a odstínila chuť základního pokrmu, stačí přidat jednu – dvě lžičky čatní, které se podává v malých mističkách nebo se klade na talíř spolu s rýží. Čatní povzbuzuje chuť a stimuluje zažívání.

Deli fíky s portským vínem (105g)

Vynikající omáčka z fíků s portským vínem skvělá k sýrům, ale i k paštikám.

Husí játra bloc Perigord bocal (125g)

Husí foie gras je jemné, proto je vhodné pro labužníky, kteří se umí ponořit do decentních tónů chutí. Kachní foie gras má naopak dravější a výraznější chuť, může proto zaujmout i méně vytříbené jazýčky a pro seznámení s touto specialitou je pravděpodobně vhodnější. Nicméně, každému vyhovuje jiný recept na foie gras, takže nezbývá než ochutnávat a ochutnávat, a zjistit, na jakém druhu masa a úpravě si nejvíce pochutnáte vy.

Kandované ovoce mix (150g)

Kandované ovoce je ovoce napuštěné cukrem. Tato úprava slouží ke konzervaci a děje se tak, že se povařené ovoce nechá několik dní máčet v cukernatém roztoku, který se postupně zahušťuje dalším cukrem, takže se koncentrace cukru v roztoku pohybuje od asi 30 do konečných 70–75 %. Celý proces trvá 6 až 10 dní podle druhu ovoce. Postupně se snižuje podíl vody v ovoci, což vytváří nepříznivé podmínky pro běžné mikroorganismy a kandované ovoce se tak při správném skladování nekazí. Kandované ovoce obsahuje vysoký podíl přidaného cukru a je proto velmi kalorické. Během kandování také ztrácí podstatnou část nutričních složek, takže konečný výsledek už v podstatě není konzervovaným ovocem, ale spíše cukrovinkou.

Luxusní bronzová krabice - metalový odlesk

Rozměry: 49 x 30 x 15 cm

Malinový džem s bylinkami (300g)

Tento malinový džem je ručně a poctivě zpracován podle starých receptur bez jakýchkoli chemických přípravků a konzervantů. Bylinky v džemu obsažené přispívají k posílení organismu. Předávkování nehrozí a je možné je konzumovat dlouhodobě

Detail
Manzer (cca 125g)

Španělský sýr.Sýr původem z oblasti La Mancha. Vyrábí se dle tradičních receptur a je charakteristický svým přírodním vzhledem.

Detail
Marmeláda z červeného ovoce (42g)

Marmeláda (z portugalského marmelo – kdoule) je druh sladké polotekuté ovocné směsi, která vzniká vařením a želírováním ovocných dužnin a šťáv a využívá se jako pochutina (ochucovací doplněk jídla), např. pro mazání na pečivo a také k dochucení a zdobení pokrmů. Na území Česka jsou marmelády vyráběny z místních plodů, jako jsou jahody, jablka, třešně, meruňky, ostružiny, borůvky. Na rozdíl od podobného džemu tvoří marmeláda hustší hladkou, jemně propasírovanou směs, zatímco džem obvykle bývá řidší a může obsahovat kousky ovoce.Ovoce použité při výrobě marmelády může být prostě rozvařeno vcelku nebo před rozvařením vylisováno nebo může být k přípravě marmelády použita pouze ovocná šťáva. Následným želírováním (přirozeným působením pektinu obsaženého v ovoci nebo doplněním želírovacího přípravku) během vaření dojde k zahuštění. V jiných zemích se pro výrobu marmelády používají i jiné plody, např. ve Velké Británii se marmeláda vyrábí tradičně z citrusových plodů.

Nectar 18K Sensi (750ml)

Elegantní šumivé víno slámově žluté barvy, s jemným a trvalým perlením. Vůně je svěží, perlivá, obohacená o jemné tóny hrušek, banánů, oranžových květů či hlohu. Chuť má vyvážený měkký charakter, s příjemnými tóny ovoce (grapefruit). Blanc de Blancs oslovuje svým elegantním vjemem nasládlosti, který se dokonale prolíná s excelentní kyselinkou. Plné příjemné víno s dlouhým dozvukem.

Paštika s husími játry a sečuánským pepřem (160g)

Neobvyklá kombinace koření, bylinek a brandy společně s husími játry vytváří paštiku v jemných exotických tónech. Paštika má jemnou chuť. Naší snahou je, co nejvíce podtrhnout chuť samotných husích jater. Právě díky sečuánskému pepři, který se velice dobře kombinuje s drůbeží, se nám to daří. Přesvědčte se. Paštika neobsahuje žádný lepek, takže je vhodná pro celiaky.

Savojský salámek s vlašskými ořechy (150g)

Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.

Valentýnská karamelová čokoláda (100g)

Vynikající mléčná čokoláda ochucená karamelem s posypem.

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..