Dárkový koš pro ženy DELUXE

FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ!!!
Nectar, Bosford, Husí foie gras, Brusinky, Malinové pyré, Malinový džem, Husí paštika, Marmeláda z červeného ovoce, Chutney z třešní, Chutney s fíky, Kandované ovoce, Čokoláda, Kandované ovocem, Sýr

3 799,-

Dárkový koš pro ženy DELUXE obsahuje:

Bio malinové pyré (190g)

Toto organické 70% ovocné pyré z malin. Naše jemné vaření při nízké teplotě dále zachovává barvu, strukturu a chuť ovoce. Ideální s bílým sýrem, zálivkou, moučníky a ovocnými saláty!

Bosford rosé gin (700ml)

Prémiový gin růžové barvy obohacený přírodními výtažky z pravých jahod a malin. Ve vůni dominuje jalovec a jahody s dotekem malin. Chuť je jemná a lehce sladká. Výborný v kombinaci s tonikem a čerstvými jahodami nebo malinami.

Brusinky (200g)

Brusinka (Vaccinium vitis-idaea L.) je rostlina z čeledi vřesovcovitých. Plodem této rostliny je brusinka, která dala jméno celé rostlině. Jako další brusnice roste v kyselých, na minerály chudých půdách, konkrétně na svazích kopců a hor jehličnatých lesů, na vřesovištích i rašeliništích v mírném pásu severní polokoule. Vysoké procento živin a antioxidantů řadí brusinku mezi tzv.super foods. Jsou bohaté na vitamíny, minerály a blahodárně působí na imunitní systém

Chutney z černých třešní (110g)

Čatní, též čatný, (původně hindsky चटनी, anglicky chutney) je tradiční pochutina indické kuchyně, dochucující základní jídlo. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl. Čatní je souhrnný název pro mnoho druhů hustých omáček, připravovaných z rozličných surovin jako ovoce, zelenina, rozinky, česnek, cibule, hořčice, ocet a dalšího množství přísad (včetně mravenců nebo larev). Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských. Má široké spektrum chutí, od ostré, pikantní po lahodnou, více sladkou. Na Západě je dostupné v hotové formě, prodávané ve skleničkách, v Indii se připravuje většinou čerstvé, často ze sezónních plodin. Příprava je časově značně náročná, neboť jednotlivé komponenty je nutno vařit tak dlouho, dokud nejsou zcela rozvařené; poté se smíchají v pastu či omáčku. K tomu, aby se zvýraznila a odstínila chuť základního pokrmu, stačí přidat jednu – dvě lžičky čatní, které se podává v malých mističkách nebo se klade na talíř spolu s rýží. Čatní povzbuzuje chuť a stimuluje zažívání.

Deli fíky s portským vínem (105g)

Vynikající omáčka z fíků s portským vínem skvělá k sýrům, ale i k paštikám.

Husí játra bloc Perigord bocal (125g)

Husí foie gras je jemné, proto je vhodné pro labužníky, kteří se umí ponořit do decentních tónů chutí. Kachní foie gras má naopak dravější a výraznější chuť, může proto zaujmout i méně vytříbené jazýčky a pro seznámení s touto specialitou je pravděpodobně vhodnější. Nicméně, každému vyhovuje jiný recept na foie gras, takže nezbývá než ochutnávat a ochutnávat, a zjistit, na jakém druhu masa a úpravě si nejvíce pochutnáte vy.

Kandované ovoce mix (150g)

Kandované ovoce je ovoce napuštěné cukrem. Tato úprava slouží ke konzervaci a děje se tak, že se povařené ovoce nechá několik dní máčet v cukernatém roztoku, který se postupně zahušťuje dalším cukrem, takže se koncentrace cukru v roztoku pohybuje od asi 30 do konečných 70–75 %. Celý proces trvá 6 až 10 dní podle druhu ovoce. Postupně se snižuje podíl vody v ovoci, což vytváří nepříznivé podmínky pro běžné mikroorganismy a kandované ovoce se tak při správném skladování nekazí. Kandované ovoce obsahuje vysoký podíl přidaného cukru a je proto velmi kalorické. Během kandování také ztrácí podstatnou část nutričních složek, takže konečný výsledek už v podstatě není konzervovaným ovocem, ale spíše cukrovinkou.

Luxusní bronzová krabice - metalový odlesk

Rozměry: 49 x 30 x 15 cm

Malinový džem s bylinkami (300g)

Tento malinový džem je ručně a poctivě zpracován podle starých receptur bez jakýchkoli chemických přípravků a konzervantů. Bylinky v džemu obsažené přispívají k posílení organismu. Předávkování nehrozí a je možné je konzumovat dlouhodobě

Detail
Manzer (cca 125g)

Španělský sýr.Sýr původem z oblasti La Mancha. Vyrábí se dle tradičních receptur a je charakteristický svým přírodním vzhledem.

Detail
Marmeláda z červeného ovoce (42g)

Marmeláda (z portugalského marmelo – kdoule) je druh sladké polotekuté ovocné směsi, která vzniká vařením a želírováním ovocných dužnin a šťáv a využívá se jako pochutina (ochucovací doplněk jídla), např. pro mazání na pečivo a také k dochucení a zdobení pokrmů. Na území Česka jsou marmelády vyráběny z místních plodů, jako jsou jahody, jablka, třešně, meruňky, ostružiny, borůvky. Na rozdíl od podobného džemu tvoří marmeláda hustší hladkou, jemně propasírovanou směs, zatímco džem obvykle bývá řidší a může obsahovat kousky ovoce.Ovoce použité při výrobě marmelády může být prostě rozvařeno vcelku nebo před rozvařením vylisováno nebo může být k přípravě marmelády použita pouze ovocná šťáva. Následným želírováním (přirozeným působením pektinu obsaženého v ovoci nebo doplněním želírovacího přípravku) během vaření dojde k zahuštění. V jiných zemích se pro výrobu marmelády používají i jiné plody, např. ve Velké Británii se marmeláda vyrábí tradičně z citrusových plodů.

Nectar 18K Sensi (750ml)

Elegantní šumivé víno slámově žluté barvy, s jemným a trvalým perlením. Vůně je svěží, perlivá, obohacená o jemné tóny hrušek, banánů, oranžových květů či hlohu. Chuť má vyvážený měkký charakter, s příjemnými tóny ovoce (grapefruit). Blanc de Blancs oslovuje svým elegantním vjemem nasládlosti, který se dokonale prolíná s excelentní kyselinkou. Plné příjemné víno s dlouhým dozvukem.

Paštika s husími játry a sečuánským pepřem (160g)

Neobvyklá kombinace koření, bylinek a brandy společně s husími játry vytváří paštiku v jemných exotických tónech. Paštika má jemnou chuť. Naší snahou je, co nejvíce podtrhnout chuť samotných husích jater. Právě díky sečuánskému pepři, který se velice dobře kombinuje s drůbeží, se nám to daří. Přesvědčte se. Paštika neobsahuje žádný lepek, takže je vhodná pro celiaky.

Savojský salámek s vlašskými ořechy (150g)

Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.

Valentýnská karamelová čokoláda (100g)

Vynikající mléčná čokoláda ochucená karamelem s posypem.

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..