Francouzský dárkový koš DELUXE

Aimery, Červené víno, Boucher, Foie gras, Malinové pyré, Kdoulové chutney, Feyel paštika, Mangové chutney, Klementinkový džem, Savojský salámek, Makronky 

3 399,-

Francouzský dárkový koš DELUXE obsahuje:

Aimery Cremant de Limoux Brut (750ml)

Svěží bílé šumivé víno vyrobené tradiční šampaňskou metodou kvašením v láhvi. Toto víno je složeno pouze z odrůdy Chardonnay, díky tomu má toto víno intenzivnější perlení. Vůně světlého ovoce je podpořena jemnými minerálními tóny. Často se říká, že šumivé víno lze kombinovat s celým menu a toto víno není výjimkou.

Bio malinové pyré (190g)

Toto organické 70% ovocné pyré z malin. Naše jemné vaření při nízké teplotě dále zachovává barvu, strukturu a chuť ovoce. Ideální s bílým sýrem, zálivkou, moučníky a ovocnými saláty!

Boucher - Bretaňská terina (170g)

Společnost Jean Floc´h sídlí v Bretani, na západní výspě Francie. Jejím zakladatelem je pan Jean Floc´h, který začal od píky v roce 1959 a vybudoval průmyslové impérium s osmi výrobními závody, kde zaměstnává přes 1000 lidí a exportuje do celé Evropy a severní Afriky. Jeho výrobky se těší veliké oblibě v mnoha zemích světa, jelikož používá výhradně přírodní suroviny, které zpracovává tradičními způsoby.

Detail
Chutney kdoule, tymián a rozmarýn (110g)

Čatní, též čatný, (původně hindsky चटनी, anglicky chutney) je tradiční pochutina indické kuchyně, dochucující základní jídlo. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl. Čatní je souhrnný název pro mnoho druhů hustých omáček, připravovaných z rozličných surovin jako ovoce, zelenina, rozinky, česnek, cibule, hořčice, ocet a dalšího množství přísad (včetně mravenců nebo larev). Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských. Má široké spektrum chutí, od ostré, pikantní po lahodnou, více sladkou. Na Západě je dostupné v hotové formě, prodávané ve skleničkách, v Indii se připravuje většinou čerstvé, často ze sezónních plodin. Příprava je časově značně náročná, neboť jednotlivé komponenty je nutno vařit tak dlouho, dokud nejsou zcela rozvařené; poté se smíchají v pastu či omáčku. K tomu, aby se zvýraznila a odstínila chuť základního pokrmu, stačí přidat jednu – dvě lžičky čatní, které se podává v malých mističkách nebo se klade na talíř spolu s rýží. Čatní povzbuzuje chuť a stimuluje zažívání.

Chutney mangové Favols (50g)

Mangové chutney je sice typické zejména pro indickou kuchyni, ale velice oblíbeno je i v Anglii a západní Evropě. I Vás si získá sladko-kyselou chutí a širokým využitím. Výborně se hodí k sýrům.

Foie gras de Canard (125g)

Již název tohoto produktu -> Caprice ve francouzštině znamená rozmar či vrtoch - předznamenává marnotratně komplikovanou úpravu – celý fík je vložen do středu foie gras, lehce osoleného solí z Guerande. Při podávání pak na příčném řezu nádherně vynikne barevný kontrast červeného „srdce“ fíku v narůžovělém foie gras. I u této delikatesy je garantován původ surovin z Jih-Západu. Tuto delikatesu podávejte dobře vychlazenou, pro čistý řez použíjte ostrý tenký nůž namočený do vlažné vody ne

Gallician Prestige Rosé (750ml)

Nekomplikované, dobře pitelné, lehčí růžové víno s aroma červeného pomeranče a třešní, s pikantní kyselinou, která mu dává překvapivou svěžest. Ideální společník pro horké letní dny.

Husí rillettes Feyel (170g)

Rillettes je labužnická francouzká specialita. Tato pomazánka se připravuje dlouhým vařením masa. Původně s vepřovým masem. Nejdříve se dlouho vaří a pak pomalu dusí ve vlastním tuku, dokud maso nezměkne, pak se ochladí a s dostatkem tuku utvoří pastu. Běžně se používá jako pomazánka na chleba nebo toasty.

Klementinkový džem s kořením (260g)

Jednoho vánočního rána se nechte přepravit vznešenou chutí Clementine a kořením: skořicí, anýzem, kmínem, muškátovým oříškem, zázvorem. Může také doprovázet svá jídla tím, že je používáte pro své dezerty a proč ne pro váš vánoční deník! Díky vakuovému vaření při nízké teplotě najdete všechny chutě a barvy ovoce a koření.

Luxusní bronzová krabice - metalový odlesk

Rozměry: 49 x 30 x 15 cm

Makronky (4ks)

Makrónka (pomnožné číslo makrónky se užívá častěji; francouzská výslovnost: [makaʁɔ̃]) je francouzská cukrovinka podobná pusince vyrobená z vaječného bílku, moučkového a krystalového cukru, mandlové mouky či mandlové drti a potravinářského barviva. Makrónky jsou běžně plněné ganáží, máslovým krémem, nebo džemem mezi dvěma pusinkami. Název je odvozen z italského slova macarone, maccarone nebo maccherone pro sněhovou pusinku.

Savojský salámek se sýrem (200g)

Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.

Zauzená terina z kachních prsou Feyel (180g)

Feyel kombinuje autentičnost a tradiční know-how své země. Jejich produkty, vždy překvapivější a odvážnější, spojují tradici s novinkou. Jsou pozvánkou na ochutnávku a potěšení z gastronomie. Maison Feyel, který slaví dvousté výročí, se stává jedním z nejstarších francouzských domů Foie Gras, které jsou stále v provozu.

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..