Francouzský dárkový koš EXCLUSIVE

FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ
Baleno do proutěného koše s víkem + stuha.


Červené víno, Jablečný ocet, Boucher paštiky, Foie gras, Třešňové chutney, Makronky, Jahodvové pyré, Vesnická terina, Savojský salámek 

2 699,-

Francouzský dárkový koš EXCLUSIVE obsahuje:

BIO Jahodové pyré s Guyavou (190g)

Organické 70% ovocné pyré se dokonale snoubí se sladkostí jahod a exotickým dotykem Guavy. Naše jemné vaření při nízké teplotě dále zachovává barvu, strukturu a chuť ovoce. Ideální s bílým sýrem, zálivkou, moučníky a ovocnými saláty!

Boucher - Jelení terina na armagnacu (170g)

Francouzská terina je tradiční francouzská hrubozrnná paštika. Připravuje se z vepřového, telecího nebo drůbežího masa, ale také z kachních či husích jater. Tento druh obsahuje větší kousky masa, než je tomu u klasické paštiky.

Boucher - Vesnická terina (170g)

Tradiční venkovská terina BOUCHERON je vyrobena z vepřového masa bez barviv a konzervačních látek.

Detail
Chutney z černých třešní (110g)

Čatní, též čatný, (původně hindsky चटनी, anglicky chutney) je tradiční pochutina indické kuchyně, dochucující základní jídlo. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl. Čatní je souhrnný název pro mnoho druhů hustých omáček, připravovaných z rozličných surovin jako ovoce, zelenina, rozinky, česnek, cibule, hořčice, ocet a dalšího množství přísad (včetně mravenců nebo larev). Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských. Má široké spektrum chutí, od ostré, pikantní po lahodnou, více sladkou. Na Západě je dostupné v hotové formě, prodávané ve skleničkách, v Indii se připravuje většinou čerstvé, často ze sezónních plodin. Příprava je časově značně náročná, neboť jednotlivé komponenty je nutno vařit tak dlouho, dokud nejsou zcela rozvařené; poté se smíchají v pastu či omáčku. K tomu, aby se zvýraznila a odstínila chuť základního pokrmu, stačí přidat jednu – dvě lžičky čatní, které se podává v malých mističkách nebo se klade na talíř spolu s rýží. Čatní povzbuzuje chuť a stimuluje zažívání.

Dárkový koš s víkem střední

Koš je vyroben z lepeného proutí s pevnou konstrukcí, látkovou výplní a uzavíratelným víkem. Rozměr koše je 48 x 30 x 17 cm. Stuhu si můžete zvolit v libovolných barvách. Preferovanou barvu stuhy zadávejte do poznámky v objednávce.

Foie gras de Canard (125g)

Již název tohoto produktu -> Caprice ve francouzštině znamená rozmar či vrtoch - předznamenává marnotratně komplikovanou úpravu – celý fík je vložen do středu foie gras, lehce osoleného solí z Guerande. Při podávání pak na příčném řezu nádherně vynikne barevný kontrast červeného „srdce“ fíku v narůžovělém foie gras. I u této delikatesy je garantován původ surovin z Jih-Západu. Tuto delikatesu podávejte dobře vychlazenou, pro čistý řez použíjte ostrý tenký nůž namočený do vlažné vody ne

Gallician Prestige Rouge (750ml)

Společnost byla založena v roce 1951, sklep Gallician se nachází na jihu od Costières. Vinice, která tvoří naše víno, pocházejí z terénu vilafranchien. Oceníte složení naše červeného vína, které kombinuje chutě černého ovoce a koření. Růžové okvětní lístky růží doplní cestu do této země plné historie.

Makronky (4ks)

Makrónka (pomnožné číslo makrónky se užívá častěji; francouzská výslovnost: [makaʁɔ̃]) je francouzská cukrovinka podobná pusince vyrobená z vaječného bílku, moučkového a krystalového cukru, mandlové mouky či mandlové drti a potravinářského barviva. Makrónky jsou běžně plněné ganáží, máslovým krémem, nebo džemem mezi dvěma pusinkami. Název je odvozen z italského slova macarone, maccarone nebo maccherone pro sněhovou pusinku.

Ocet - různé druhy Medelys (500ml)

Ovocný ocet je oblíbený pro svoji jemnou a zajímavou chuť. Tato chuť je dána tím, že kromě kyseliny octové obsahuje ještě minerální látky a přebírá aroma i zabarvení od suroviny použité k jeho výrobě. Ovocný ocet vzniká kvašením roztoků obsahujících cukr za vzniku alkoholu, který se za přístupu vzdušného kyslíku oxiduje dál na ocet. Můžeme se setkat s vinným, rýžovým, kokosovým, malinovým nebo octem z granátových jablek a ze švestiček umeboshi. Nejznámější je ocet jablečný.

Detail
Savojský salámek s vlašskými ořechy (150g)

Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.

Vesnická terina Jean FLOC'H (320g)

Terina (z franc. terrine) je jednak název nádoby, v níž se směs peče, ale i samotného výrobku. Stejně jako paštika má svou tradici a původ ve Francii, kde byla vždy součástí nejen stravy obyčejných lidí, ale také jídel podávaných při mimořádných příležitostech. V takzvané „hâute cuisine“ patří tento pokrm k naprostým nezbytnostem. Vyrábí se z různých druhů masa, vnitřností, drůbeže nebo ryb, a to jak vařených, tak syrových. Výslednou chuť dodává směs toho správného koření. Tato výtečná terina se výborně hodí k těžším a plným červeným vínům.

Detail
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..