• Francouzský dárkový koš EXCLUSIVE

Francouzský dárkový koš EXCLUSIVE

Fotografie je pouze ilustráční! Na nových fotografiích pracujeme. Děkujeme za pochopení.


Červené víno, Jablečný ocet, Boucher paštiky, Foie gras, Třešňové chutney, Makronky, Jahodvové pyré, Vesnická terina, Savojský salámek 

2 699,-

Francouzský dárkový koš EXCLUSIVE obsahuje:

BIO Jahodové pyré s Guyavou (190g)

Organické 70% ovocné pyré se dokonale snoubí se sladkostí jahod a exotickým dotykem Guavy. Naše jemné vaření při nízké teplotě dále zachovává barvu, strukturu a chuť ovoce. Ideální s bílým sýrem, zálivkou, moučníky a ovocnými saláty!

Boucher - Jelení terina na armagnacu (170g)

Francouzská terina je tradiční francouzská hrubozrnná paštika. Připravuje se z vepřového, telecího nebo drůbežího masa, ale také z kachních či husích jater. Tento druh obsahuje větší kousky masa, než je tomu u klasické paštiky.

Boucher - Vesnická terina (170g)

Tradiční venkovská terina BOUCHERON je vyrobena z vepřového masa bez barviv a konzervačních látek.

Detail
Chutney z černých třešní (110g)

Čatní, též čatný, (původně hindsky चटनी, anglicky chutney) je tradiční pochutina indické kuchyně, dochucující základní jídlo. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl. Čatní je souhrnný název pro mnoho druhů hustých omáček, připravovaných z rozličných surovin jako ovoce, zelenina, rozinky, česnek, cibule, hořčice, ocet a dalšího množství přísad (včetně mravenců nebo larev). Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských. Má široké spektrum chutí, od ostré, pikantní po lahodnou, více sladkou. Na Západě je dostupné v hotové formě, prodávané ve skleničkách, v Indii se připravuje většinou čerstvé, často ze sezónních plodin. Příprava je časově značně náročná, neboť jednotlivé komponenty je nutno vařit tak dlouho, dokud nejsou zcela rozvařené; poté se smíchají v pastu či omáčku. K tomu, aby se zvýraznila a odstínila chuť základního pokrmu, stačí přidat jednu – dvě lžičky čatní, které se podává v malých mističkách nebo se klade na talíř spolu s rýží. Čatní povzbuzuje chuť a stimuluje zažívání.

Dárkový koš střední

Koš je vyroben z lepeného proutí s pevnou konstrukcí, látkovou výplní a uzavíratelným víkem. Rozměr koše je 48 x 30 x 17 cm. Stuhu si můžete zvolit v libovolných barvách. Preferovanou barvu stuhy zadávejte do poznámky v objednávce.

Foie gras de Canard (125g)

Již název tohoto produktu -> Caprice ve francouzštině znamená rozmar či vrtoch - předznamenává marnotratně komplikovanou úpravu – celý fík je vložen do středu foie gras, lehce osoleného solí z Guerande. Při podávání pak na příčném řezu nádherně vynikne barevný kontrast červeného „srdce“ fíku v narůžovělém foie gras. I u této delikatesy je garantován původ surovin z Jih-Západu. Tuto delikatesu podávejte dobře vychlazenou, pro čistý řez použíjte ostrý tenký nůž namočený do vlažné vody ne

Gallician Prestige Rouge (750ml)

Společnost byla založena v roce 1951, sklep Gallician se nachází na jihu od Costières. Vinice, která tvoří naše víno, pocházejí z terénu vilafranchien. Oceníte složení naše červeného vína, které kombinuje chutě černého ovoce a koření. Růžové okvětní lístky růží doplní cestu do této země plné historie.

Jablečný ocet Medelys (500ml)

Jablečný ocet má jantarový a jasný vzhled. Nesmí chybět ve vaší kuchyni, ani na stole. Je vhodný do salátů, omáček, pomazánek ...

Detail
Makronky (4ks)

Makrónka (pomnožné číslo makrónky se užívá častěji; francouzská výslovnost: [makaʁɔ̃]) je francouzská cukrovinka podobná pusince vyrobená z vaječného bílku, moučkového a krystalového cukru, mandlové mouky či mandlové drti a potravinářského barviva. Makrónky jsou běžně plněné ganáží, máslovým krémem, nebo džemem mezi dvěma pusinkami. Název je odvozen z italského slova macarone, maccarone nebo maccherone pro sněhovou pusinku.

Savojský salámek s vlašskými ořechy (150g)

Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.

Vesnická terina Jean FLOC'H (320g)

Terina (z franc. terrine) je jednak název nádoby, v níž se směs peče, ale i samotného výrobku. Stejně jako paštika má svou tradici a původ ve Francii, kde byla vždy součástí nejen stravy obyčejných lidí, ale také jídel podávaných při mimořádných příležitostech. V takzvané „hâute cuisine“ patří tento pokrm k naprostým nezbytnostem. Vyrábí se z různých druhů masa, vnitřností, drůbeže nebo ryb, a to jak vařených, tak syrových. Výslednou chuť dodává směs toho správného koření. Tato výtečná terina se výborně hodí k těžším a plným červeným vínům.

Detail
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..