Francouzský dárkový koš KLOBOUK bez alkoholu

FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ
Baleno do kloboukové krabice s víkem + stuha.

Ocet různé druhy, Foie gras, Feyel paštiky, Mnagové pyré, Kdoulové chutney, Savojský salámek 

2 199,-

Francouzský dárkový koš KLOBOUK bez alkoholu obsahuje:

Bio meruňkovo-mangové pyré (190g)

Organické 70% ovocné pyré z meruněk a manga. Naše jemné vaření při nízké teplotě dále zachovává barvu, strukturu a chuť ovoce. Ideální s bílým sýrem, zálivkou, moučníky a ovocnými saláty!

Chutney kdoule, tymián a rozmarýn (110g)

Čatní, též čatný, (původně hindsky चटनी, anglicky chutney) je tradiční pochutina indické kuchyně, dochucující základní jídlo. Ostré čatní dobře doplňuje fádní pokrm a jasnou barvou zdobí stůl. Čatní je souhrnný název pro mnoho druhů hustých omáček, připravovaných z rozličných surovin jako ovoce, zelenina, rozinky, česnek, cibule, hořčice, ocet a dalšího množství přísad (včetně mravenců nebo larev). Používá se k dochucení jídel z masa i vegetariánských. Má široké spektrum chutí, od ostré, pikantní po lahodnou, více sladkou. Na Západě je dostupné v hotové formě, prodávané ve skleničkách, v Indii se připravuje většinou čerstvé, často ze sezónních plodin. Příprava je časově značně náročná, neboť jednotlivé komponenty je nutno vařit tak dlouho, dokud nejsou zcela rozvařené; poté se smíchají v pastu či omáčku. K tomu, aby se zvýraznila a odstínila chuť základního pokrmu, stačí přidat jednu – dvě lžičky čatní, které se podává v malých mističkách nebo se klade na talíř spolu s rýží. Čatní povzbuzuje chuť a stimuluje zažívání.

Foie gras de Canard (125g)

Již název tohoto produktu -> Caprice ve francouzštině znamená rozmar či vrtoch - předznamenává marnotratně komplikovanou úpravu – celý fík je vložen do středu foie gras, lehce osoleného solí z Guerande. Při podávání pak na příčném řezu nádherně vynikne barevný kontrast červeného „srdce“ fíku v narůžovělém foie gras. I u této delikatesy je garantován původ surovin z Jih-Západu. Tuto delikatesu podávejte dobře vychlazenou, pro čistý řez použíjte ostrý tenký nůž namočený do vlažné vody ne

Husí rillettes Feyel (170g)

Rillettes je labužnická francouzká specialita. Tato pomazánka se připravuje dlouhým vařením masa. Původně s vepřovým masem. Nejdříve se dlouho vaří a pak pomalu dusí ve vlastním tuku, dokud maso nezměkne, pak se ochladí a s dostatkem tuku utvoří pastu. Běžně se používá jako pomazánka na chleba nebo toasty.

Klobouková krabice šedá (34cm)

Kulatá krabice od českého výrobce KAZETO v provedení top kvality je vyrobena z lepenky (z recyklovaného papíru). Povrch je upraven potištěným papírem. Čištění a údržbu provádějte pouze čistým suchým hadříkem. Velmi působivá klobouková krabice o průměru 34 cm.

Ocet - různé druhy Medelys (500ml)

Ovocný ocet je oblíbený pro svoji jemnou a zajímavou chuť. Tato chuť je dána tím, že kromě kyseliny octové obsahuje ještě minerální látky a přebírá aroma i zabarvení od suroviny použité k jeho výrobě. Ovocný ocet vzniká kvašením roztoků obsahujících cukr za vzniku alkoholu, který se za přístupu vzdušného kyslíku oxiduje dál na ocet. Můžeme se setkat s vinným, rýžovým, kokosovým, malinovým nebo octem z granátových jablek a ze švestiček umeboshi. Nejznámější je ocet jablečný.

Detail
Savojský salámek se sýrem (200g)

Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.

Zauzená terina z kachních prsou Feyel (180g)

Feyel kombinuje autentičnost a tradiční know-how své země. Jejich produkty, vždy překvapivější a odvážnější, spojují tradici s novinkou. Jsou pozvánkou na ochutnávku a potěšení z gastronomie. Maison Feyel, který slaví dvousté výročí, se stává jedním z nejstarších francouzských domů Foie Gras, které jsou stále v provozu.

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..