Český dárkový koš DELUXE

FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ
Baleno do luxusní bronzové krabice s víkem + stuha. 


Frankova, Rulandské šedé, Jelení paštika, Kachní paštika, Králičí paštika, Cibulky, Feferonky, Křen, Datlenky, Kandované ovoce, Mandle, Bonbony, Perníčky, Oříšky 

2 899,-

Český dárkový koš DELUXE obsahuje:

Datlenky veganské (90g)

Datlenky jsou české ručně vyráběné pralinky z datlí, kokosu a hořké čokolády. Mezi dalšími surovinami, které datlenky obsahují dle zvolené příchutě, naleznete pravou vanilku, fairtrade kávu, sušenou mochyni nebo jahodu. Je to jednoduše zdravá dobrota, kterou si zamilujete na první sousto.

Feferony silně pálivé (200g)

Feferony silně pálivé jsou ideální pro milovníky pikantního a ostrého pochutnání. Skvěle se hodí jako obloha i jako doplněk do salátů.

Detail
Frankovka B/V (750ml)

Víno rubínové barvy. Ve vůni tmavého lesního ovoce vystupují ostružiny s borůvkami, s dozvukem třešní. Dobře doplní omáčky s hovězím masem a zrající sýry.

Jelení paštika se sušenými švestkami (150g)

V této chutné paštice se potkává kvalitní zvěřina ze šumavských lesů a sušené švestky macerované v červeném víně odrůdy Rulandské modré. Vysoký obsah jeleního masa dělá z této paštiky kvalitní delikatesu. Sušené švestky dodávají paštice jemně nasládlou chuť, díky čemuž se dobře kombinuje se sýry a uzeninami.

Kandované ovoce mix (150g)

Kandované ovoce je ovoce napuštěné cukrem. Tato úprava slouží ke konzervaci a děje se tak, že se povařené ovoce nechá několik dní máčet v cukernatém roztoku, který se postupně zahušťuje dalším cukrem, takže se koncentrace cukru v roztoku pohybuje od asi 30 do konečných 70–75 %. Celý proces trvá 6 až 10 dní podle druhu ovoce. Postupně se snižuje podíl vody v ovoci, což vytváří nepříznivé podmínky pro běžné mikroorganismy a kandované ovoce se tak při správném skladování nekazí. Kandované ovoce obsahuje vysoký podíl přidaného cukru a je proto velmi kalorické. Během kandování také ztrácí podstatnou část nutričních složek, takže konečný výsledek už v podstatě není konzervovaným ovocem, ale spíše cukrovinkou.

Králičí paštika s tymiánem (150g)

Králík s tymiánem opilý Ryzlinkem rýnským. I takto bychom mohli popsat králičí paštiku, v níž se spojuje práce moravských vinařů a českých farmářů. Králičí maso je výborná a zdravá surovina, která dnes na našich stolech bohužel chybí. I tohle je cesta, jak navrátit králičí maso zpátky do denního jídelníčku.

Křen pálivý (210g)

Křen pálivý labužníci doporučují k tvrdým sýrům, rybám a dalším kulinářským pokrmům.

Detail
Luxusní bronzová krabice - metalový odlesk

Rozměry: 49 x 30 x 15 cm

Mandle v cukru se skořicí (100g)

Pražené mandle v cukru se skořicí jsou taková typicky vánoční záležitost a nejspíš jste na ně narazili na adventních trzích. Jen je to trochu horší na zuby. Ale zase stačí nechat chvíli v puse a cukr se rozpustí sám. Možná tyto pražené mandle už dávno znáte, ale pro mě je to moc příjemný objev. Možná objev roku.

Oříšky v čokoládě (100g)

Mix oříšků v hořké, mléčné a bílé čokoládě.

Perníčky v čokoládě (100g)

Perník je sladké pečivo tmavě hnědé barvy, jehož původní receptura se skládala z medu, mouky a pepře. Právě pepř dal vzniknout názvu perník, původně peprník. Postupně se recepty začaly upravovat, nyní je těsto často tvořeno směsí pšeničné a žitné mouky, mléka, vajec, karamelizovaného cukru a medu. Těsto je kořeněno skořicí a zázvorem, občas také hřebíčkem, kardamomem, muškátovým oříškem, anýzem a levandulí. Po smíchání by se těsto mělo nechat odležet, aby mohlo zfermentovat. Při průmyslové výrobě se tato doba pohybuje kolem několika týdnů, těsto na domácí vánoční perníčky by se mělo připravovat měsíc dopředu. Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl (čteno [šokolatl]), jenž má význam hořké pití. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako „čokoláda“ (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Existují tři typy kakaových zrn užívaných v čokoládách. Nejvíce ceněná, vzácná a drahá jsou zrna Criollo z mayské oblasti (Mexiko a Střední Amerika)

Rulandské šedé B/V (750ml)

Suché víno zelenožluté barvy. Vůně bílých broskví je doplněna lipovým květem. Kulatá chuť je harmonická, s náznakem zralého bílého rybízu. Hodí se k lehčí úpravě sladkovodních ryb.

Stříbrné cibulky (180g)

Cibulky ve sladkokyselém kořeněném nálevu jsou oblíbenou přílohou k jídlu, chuťovkou nebo surovinou k výrobě dalších pochoutek.

Detail
Trhaná kachna (150g)

To nejlepší z kachny. Konfitovaná kachna provoněná majoránkou, dochucená solí a pepřem. Tuto delikatesu doporučujeme s čerstvou bagetou a vínem. Ochutnejte, a věříme, že se tento výrobek stane nezbytnou součástí vašeho jídelníčku.

Želé bonbony maliny a ostružiny (100g)

Želé bonbóny s malinovou a ostružinovou příchutí a s posypem.

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..