• Český dárkový koš EXCELLENT bez alkoholu

Český dárkový koš EXCELLENT bez alkoholu

Fotografie je pouze ilustráční! Na nových fotografiích pracujeme. Děkujeme za pochopení.


Klobása, Okurky, Med, Křen, Brusinky, Feferonky, Hořčice, Chutney, Škvarky, Bůčková paštika, Husí paštika, Játrová paštika, Džem, Bonbony, Ovoce v čokoládě, Rybíz, Oříšky v čokoládě, Ovocný čaj 

2 699,-

Český dárkový koš EXCELLENT bez alkoholu obsahuje:

Brusinky (200g)

Brusinka (Vaccinium vitis-idaea L.) je rostlina z čeledi vřesovcovitých. Plodem této rostliny je brusinka, která dala jméno celé rostlině. Jako další brusnice roste v kyselých, na minerály chudých půdách, konkrétně na svazích kopců a hor jehličnatých lesů, na vřesovištích i rašeliništích v mírném pásu severní polokoule.

Bůčková paštika (110g)

Tato chutná paštika vás překvapí svým vysokým obsahem libového, šťavnatého masa. Po ochutnání si vzpomenete, jak tato paštika chutnala za starých časů. Je kombinací pouze masa, zeleniny a koření.

Bůčková paštika s chilli (160g)

Tato chutná paštika vás překvapí svým vysokým obsahem libového, šťavnatého masa. Po ochutnání si vzpomenete, jak tato paštika chutnala za starých časů. Je kombinací pouze masa, zeleniny a koření. Paštika neobsahuje lepek, takže je vhodná pro celiak

Černý rybíz liofilizovaný v bílé čokoládě (100g)

Černý rybíz liofilizovaný v bílé čokoládě s jogurtovou příchutí

Chutney z červené cibule (220g)

Chutney z červené cibule je výborné jako doplněk studených nářezů a sýrů. Dá se použít jako základ do vývaru.

Detail
Dárkový koš velký

Koš je vyroben z lepeného proutí s pevnou konstrukcí, látkovou výplní a uzavíratelným víkem. Rozměr koše je 52 x 33 x 19 cm. Stuhu si můžete zvolit v libovolných barvách. Preferovanou barvu stuhy zadávejte do poznámky v objednávce.

Farmářská klobása tenká (430g)

Farmářská klobása je připravena z více než 85 % vepřového masa a z přírodního koření. Je vhodná jako delikatesa na studenou mísu, na ohřátí, ale také na gril. Je tenká, což umožňuje vychutnat si její křehkost a jemnost.

Detail
Feferonová pasta s chilli (190g)

Feferonová pasta s chilli může sloužit hlavně do omáček, těstovin, polévek, na pizzu, ale i do různých marinád.

Detail
Hořčice Kremžská (200g)

Krems an der Donau je páté největší město v Dolních Rakousích a česky se jmenuje Kremže. Nabízí se, že kremžská hořčice se svou typicky pikantní chutí opravdu poprvé spatřila světlo světa v Kremži. A opravdu! Dnes už se v Kremži kremžská hořčice (Kremser Senf) nevyrábí a výroba přešla do jiných měst, například do Vídně. Na rozdíl od české kremžské není zjemňována octem, ale vínem

Játrová paštika se sušenými švestkami (160g)

Zavzpomínejte na své dětství a klasickou zabijačkovou paštiku, kterou připravovali vaši prarodiče. Kromě jater a slaniny v ní ochutnáte čerstvě opraženou cibuli, sušené švestky, muškátový oříšek a trošku majoránky. Čerstvě namletý pepř přidává na intenzivní chuti této klasiky mezi paštikami. Paštika neobsahuje žádný lepek, takže je vhodná i pro celiaky.

Křen pálivý (210g)

Křen pálivý labužníci doporučují k tvrdým sýrům, rybám a dalším kulinářským pokrmům.

Detail
Malinový džem s bylinkami (300g)

Tento malinový džem je ručně a poctivě zpracován podle starých receptur bez jakýchkoli chemických přípravků a konzervantů. Bylinky v džemu obsažené přispívají k posílení organismu. Předávkování nehrozí a je možné je konzumovat dlouhodobě

Detail
Med lesní květový (420g)

Med je díky obsahu jednoduchých cukrů snadno stravitelný a skvěle poslouží jako rychlý zdroj energie. Medy jsou oblíbené pro svoji charakteristickou, velmi lahodnou vůni a chuť.

Okurky sterilované (420g)

Nakládané okurky, v Česku známé také jako znojemské okurky, jsou okurky zalité sladkokyselým nálevem – lákem a posléze zavařené (na rozdíl od kvašáků, kde je konzervace dosaženo mléčným kvašením). Nakládané okurky jsou klasický pokrm mnoha kuchyní. Nejrozšířenější jsou v české, slovenské, polské a ruské kuchyni. Pro zavařování se používá okurka polní (nakládačka), přidává se koření a lák.

Oříšky v čokoládě (100g)

Mix oříšků v hořké, mléčné a bílé čokoládě.

Paštika s husími játry a sečuánským pepřem (160g)

Neobvyklá kombinace koření, bylinek a brandy společně s husími játry vytváří paštiku v jemných exotických tónech. Paštika má jemnou chuť. Naší snahou je, co nejvíce podtrhnout chuť samotných husích jater. Právě díky sečuánskému pepři, který se velice dobře kombinuje s drůbeží, se nám to daří. Přesvědčte se. Paštika neobsahuje žádný lepek, takže je vhodná pro celiaky.

Škvarková pomazánka (180g)

Není škvarková jako škvarková. Někdo má oblíbenu přírodní verzi – jen mleté škvarky se sádlem, česnekem a solí, druhý si dopřeje i něco navíc. Právě druhé skupině určitě přijde vhod naše škvarková pomazánka, chuťově výraznější. Přesně taková, jak ji vyrábí děda Štefan Čongrády - hořčice, cibule, česnek a kapie. Užijte si tuto kombinaci v naší škvarkové pomazánce.

Směs ovoce v čokoládě (100g)

Jako ovoce se označují zpravidla sladké jedlé plody, plodenství nebo semena převážně víceletých semenných rostlin, nejčastěji dřevin. Z biologického hlediska je ovocným druhem (alespoň částečně) jedlá rostlina s plodem nad zemí. V praxi se však tento termín používá spíše k označení sladkých dužinatých plodů užitkových stromů, keřů, ale i lesního ovoce. Věda, která se zabývá posuzováním jednotlivých odrůd ovoce, se nazývá pomologie, podle starořímské bohyně ovoce či ovocnářství Pomony, jinak chápané jako personifikace ovoce. Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl (čteno [šokolatl]), jenž má význam hořké pití. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako „čokoláda“ (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Existují tři typy kakaových zrn užívaných v čokoládách. Nejvíce ceněná, vzácná a drahá jsou zrna Criollo z mayské oblasti (Mexiko a Střední Amerika)

Šťavnatý čaj Aloe vera a Kiwi (55g)

Vynikající ovocný čaj s podílem aloe vera a kiwi. Ovocný čaj s velkými kousky ovoce slazený stévií vhodný pro přípravu teplých i studených nápojů. Sklenička s objemem 55 ml vystačí na přípravu 1 až 2 šálků výtečného čaje.

Šťavnatý čaj aroniová směs (55ml)

Vynikající ovocný čaj s podílem arónie, rybízu, švestek, jahod, višní, malin, ostružin a jablek. Ovocný čaj s kousky ovoce slazený stévií vhodný pro přípravu teplých i studených nápojů. Sklenička s objemem 55 ml vystačí na přípravu 1 až 2 šálků výtečného čaje.

Želé bonbony maliny a ostružiny (100g)

Gumové bonbóny s malinovou a ostružinovou příchutí a s posypem.

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..