Český dárkový koš EXCLUSIVE

FOTO JE POUZE ILUSTRAČNÍ!!!


Meruňkovice, Meruňky, Jelení paštika, Kachní paštika, Králičí paštika, Okurky, Chutney, Hořčice, Feferonky, Mandle v cukru, Ovoce v čokoládě, Andělské pohlazení 

2 399,-

Český dárkový koš EXCLUSIVE obsahuje:

Andělské pohlazení (280g)

Sirup s bylinkami (andělika, mateřídouška, třezalka, bezinka, jahodový list). Použití: všude tam, kde se používá cukr, sirup či med. Ke slazení nápojů, nejlépe čajů. Jako pomazánka např. na chléb s máslem, do pečiva apod. Můžete konzumovat i přímo po lžičkách.

Chutney z červené cibule (220g)

Chutney z červené cibule je výborné jako doplněk studených nářezů a sýrů. Dá se použít jako základ do vývaru.

Detail
Dárkový koš s víkem střední

Koš je vyroben z lepeného proutí s pevnou konstrukcí, látkovou výplní a uzavíratelným víkem. Rozměr koše je 48 x 30 x 17 cm. Stuhu si můžete zvolit v libovolných barvách. Preferovanou barvu stuhy zadávejte do poznámky v objednávce.

Feferony silně pálivé (200g)

Feferony silně pálivé jsou ideální pro milovníky pikantního a ostrého pochutnání. Skvěle se hodí jako obloha i jako doplněk do salátů.

Detail
Hořčice Kremžská (200g)

Krems an der Donau je páté největší město v Dolních Rakousích a česky se jmenuje Kremže. Nabízí se, že kremžská hořčice se svou typicky pikantní chutí opravdu poprvé spatřila světlo světa v Kremži. A opravdu! Dnes už se v Kremži kremžská hořčice (Kremser Senf) nevyrábí a výroba přešla do jiných měst, například do Vídně. Na rozdíl od české kremžské není zjemňována octem, ale vínem

Jelení paštika se sušenými švestkami (150g)

V této chutné paštice se potkává kvalitní zvěřina ze šumavských lesů a sušené švestky macerované v červeném víně odrůdy Rulandské modré. Vysoký obsah jeleního masa dělá z této paštiky kvalitní delikatesu. Sušené švestky dodávají paštice jemně nasládlou chuť, díky čemuž se dobře kombinuje se sýry a uzeninami.

Králičí paštika s tymiánem (150g)

Králík s tymiánem opilý Ryzlinkem rýnským. I takto bychom mohli popsat králičí paštiku, v níž se spojuje práce moravských vinařů a českých farmářů. Králičí maso je výborná a zdravá surovina, která dnes na našich stolech bohužel chybí. I tohle je cesta, jak navrátit králičí maso zpátky do denního jídelníčku.

Lžínská Meruňkovice (500ml)

Lžínská Meruňkovice je vyráběna pouze z meruněk, které pocházejí z prosluněných svahů jižní Moravy. Toto ovoce plné sluníčka musí být zralé až přezrálé. Vždy se musí nechat kvasit bez pecek. Díky tomu má pálenka úžasnou až dokonalou chuť po meruňkách a je typická svou vůní.

Mandle v cukru se skořicí (100g)

Pražené mandle v cukru se skořicí jsou taková typicky vánoční záležitost a nejspíš jste na ně narazili na adventních trzích. Jen je to trochu horší na zuby. Ale zase stačí nechat chvíli v puse a cukr se rozpustí sám. Možná tyto pražené mandle už dávno znáte, ale pro mě je to moc příjemný objev. Možná objev roku.

Okurky sterilované (420g)

Nakládané okurky, v Česku známé také jako znojemské okurky, jsou okurky zalité sladkokyselým nálevem – lákem a posléze zavařené (na rozdíl od kvašáků, kde je konzervace dosaženo mléčným kvašením). Nakládané okurky jsou klasický pokrm mnoha kuchyní. Nejrozšířenější jsou v české, slovenské, polské a ruské kuchyni. Pro zavařování se používá okurka polní (nakládačka), přidává se koření a lák.

Směs ovoce v čokoládě (100g)

Jako ovoce se označují zpravidla sladké jedlé plody, plodenství nebo semena převážně víceletých semenných rostlin, nejčastěji dřevin. Z biologického hlediska je ovocným druhem (alespoň částečně) jedlá rostlina s plodem nad zemí. V praxi se však tento termín používá spíše k označení sladkých dužinatých plodů užitkových stromů, keřů, ale i lesního ovoce. Věda, která se zabývá posuzováním jednotlivých odrůd ovoce, se nazývá pomologie, podle starořímské bohyně ovoce či ovocnářství Pomony, jinak chápané jako personifikace ovoce. Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl (čteno [šokolatl]), jenž má význam hořké pití. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako „čokoláda“ (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Existují tři typy kakaových zrn užívaných v čokoládách. Nejvíce ceněná, vzácná a drahá jsou zrna Criollo z mayské oblasti (Mexiko a Střední Amerika)

Trhaná kachna (150g)

To nejlepší z kachny. Konfitovaná kachna provoněná majoránkou, dochucená solí a pepřem. Tuto delikatesu doporučujeme s čerstvou bagetou a vínem. Ochutnejte, a věříme, že se tento výrobek stane nezbytnou součástí vašeho jídelníčku.

Veselé meruňky v alkoholu (67g)

Zpracované ovoce naložené v alkoholu pro přípravu alkoholického nápoje. Oblíbené při zimních večerech u krbu, na sjezdovce "na kuráž" nebo jen tak s přáteli..

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..