Vánoční dárková bronzovka DALMORE

The Dalmore, Savosjký salámek, Fefeonky, Husí foie gras, Makronky, Chutney, Mandle v cukru, Perníčky, Rybíz v čokoládě, Klementinkový džem, Boucher, Terina, Čokoláda 

4 399,-

Vánoční dárková bronzovka DALMORE obsahuje:

Boucher - Jelení terina na armagnacu (170g)

Francouzská terina je tradiční francouzská hrubozrnná paštika. Připravuje se z vepřového, telecího nebo drůbežího masa, ale také z kachních či husích jater. Tento druh obsahuje větší kousky masa, než je tomu u klasické paštiky.

Boucher - Vepřové rilety (170g)

Vepřové rilety jsou často nesprávně překládány jako „škvarečky“, ačkoliv se evidentně jedná o vepřové maso ve vlastním tuku, které je konfitováno tak dlouho, až se se struktura masa začne rozpadat na vlákna. Velmi chutné, čisté vepřové maso.

Černý rybíz liofilizovaný v bílé čokoládě (100g)

Černý rybíz liofilizovaný v bílé čokoládě s jogurtovou příchutí

Chutney z červené cibule (220g)

Chutney z červené cibule je výborné jako doplněk studených nářezů a sýrů. Dá se použít jako základ do vývaru.

Detail
Feferony silně pálivé (200g)

Feferony silně pálivé jsou ideální pro milovníky pikantního a ostrého pochutnání. Skvěle se hodí jako obloha i jako doplněk do salátů.

Detail
Husí játra bloc Perigord bocal (125g)

Husí foie gras je jemné, proto je vhodné pro labužníky, kteří se umí ponořit do decentních tónů chutí. Kachní foie gras má naopak dravější a výraznější chuť, může proto zaujmout i méně vytříbené jazýčky a pro seznámení s touto specialitou je pravděpodobně vhodnější. Nicméně, každému vyhovuje jiný recept na foie gras, takže nezbývá než ochutnávat a ochutnávat, a zjistit, na jakém druhu masa a úpravě si nejvíce pochutnáte vy.

Klementinkový džem s kořením (260g)

Jednoho vánočního rána se nechte přepravit vznešenou chutí Clementine a kořením: skořicí, anýzem, kmínem, muškátovým oříškem, zázvorem. Může také doprovázet svá jídla tím, že je používáte pro své dezerty a proč ne pro váš vánoční deník! Díky vakuovému vaření při nízké teplotě najdete všechny chutě a barvy ovoce a koření.

Luxusní bronzová krabice - metalový odlesk

Rozměry: 49 x 30 x 15 cm

Makronky (4ks)

Makrónka (pomnožné číslo makrónky se užívá častěji; francouzská výslovnost: [makaʁɔ̃]) je francouzská cukrovinka podobná pusince vyrobená z vaječného bílku, moučkového a krystalového cukru, mandlové mouky či mandlové drti a potravinářského barviva. Makrónky jsou běžně plněné ganáží, máslovým krémem, nebo džemem mezi dvěma pusinkami. Název je odvozen z italského slova macarone, maccarone nebo maccherone pro sněhovou pusinku.

Mandle v cukru se skořicí (100g)

Pražené mandle v cukru se skořicí jsou taková typicky vánoční záležitost a nejspíš jste na ně narazili na adventních trzích. Jen je to trochu horší na zuby. Ale zase stačí nechat chvíli v puse a cukr se rozpustí sám. Možná tyto pražené mandle už dávno znáte, ale pro mě je to moc příjemný objev. Možná objev roku.

Perníčky v čokoládě (100g)

Perník je sladké pečivo tmavě hnědé barvy, jehož původní receptura se skládala z medu, mouky a pepře. Právě pepř dal vzniknout názvu perník, původně peprník. Postupně se recepty začaly upravovat, nyní je těsto často tvořeno směsí pšeničné a žitné mouky, mléka, vajec, karamelizovaného cukru a medu. Těsto je kořeněno skořicí a zázvorem, občas také hřebíčkem, kardamomem, muškátovým oříškem, anýzem a levandulí. Po smíchání by se těsto mělo nechat odležet, aby mohlo zfermentovat. Při průmyslové výrobě se tato doba pohybuje kolem několika týdnů, těsto na domácí vánoční perníčky by se mělo připravovat měsíc dopředu. Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl (čteno [šokolatl]), jenž má význam hořké pití. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako „čokoláda“ (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Existují tři typy kakaových zrn užívaných v čokoládách. Nejvíce ceněná, vzácná a drahá jsou zrna Criollo z mayské oblasti (Mexiko a Střední Amerika)

Savojský salámek s vlašskými ořechy (150g)

Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.

The Dalmore 12yo (700ml)

Výrazná avšak elegantní. V aroma velmi vzrušující, ovocná, náznak sladu a sherry. Bohatý vývoj chuti s tóny sladu, pomerančů, koření, vřesu, na konci lehounký náznak rašeliny a slané příchuti moře. Barva: Aroma: Pomeranč s přechodem do zralé švestky, čokoláda, marcipán. Chuť: Citrusy, káva, skořice. Dokončení: Pomeranč a jemné tóny vanilky, švestek a skořice.

Vánoční karamelová čokoláda (100g)

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..