Růžové víno, Jablečný ocet, Foie gras, Klementinkový džem, Jelení terina, Husí terina, Makronky, Fíkové chutney, Jahodová marmeláda, Bio hořčice, Savojská salámek, Bio čokoláda se sušeným ovocem, Bio čokoláda s líkovými ořechy
Kvalitní mléčná čokoláda v BIO kvalitě Fairtrade, zdobená sušeným ovocem (meruňky, brusinky, rozinky) a oříšky (lískové, mandle, pistácie) vyrobená ve Francii
Kvalitní mléčná čokoláda v BIO kvalitě Fairtrade, zdobená drcenými lískovými oříšky vyrobená ve Francii
Fíkové chutney je ideální k foie gras nebo kozím sýrům.
Koš je vyroben z lepeného proutí s pevnou konstrukcí, látkovou výplní a uzavíratelným víkem. Rozměr koše je 52 x 33 x 19 cm. Stuhu si můžete zvolit v libovolných barvách. Preferovanou barvu stuhy zadávejte do poznámky v objednávce.
Již název tohoto produktu -> Caprice ve francouzštině znamená rozmar či vrtoch - předznamenává marnotratně komplikovanou úpravu – celý fík je vložen do středu foie gras, lehce osoleného solí z Guerande. Při podávání pak na příčném řezu nádherně vynikne barevný kontrast červeného „srdce“ fíku v narůžovělém foie gras. I u této delikatesy je garantován původ surovin z Jih-Západu. Tuto delikatesu podávejte dobře vychlazenou, pro čistý řez použíjte ostrý tenký nůž namočený do vlažné vody ne
Nekomplikované, dobře pitelné, lehčí růžové víno s aroma červeného pomeranče a třešní, s pikantní kyselinou, která mu dává překvapivou svěžest. Ideální společník pro horké letní dny.
Tato hořčice je skutečnou explozí chutí v puse. S chilli Espelette a chutí z jihu, s mírným pikantním nádechem je ideálním pro vaše grilování.
Husí terina vyniká skvělou chutí a jedinečnou recepturou. Spolu s kvalitním vínem se můžete těšit na neobyčejný gastronomický zážitek.
Jablečný ocet má jantarový a jasný vzhled. Nesmí chybět ve vaší kuchyni, ani na stole. Je vhodný do salátů, omáček, pomazánek ...
DetailChuťově výrazná terina z jeleního masa a jalovce je skutečnou lahůdkou pro znalce a milovníky zvěřinových specialit.
DetailJednoho vánočního rána se nechte přepravit vznešenou chutí Clementine a kořením: skořicí, anýzem, kmínem, muškátovým oříškem, zázvorem. Může také doprovázet svá jídla tím, že je používáte pro své dezerty a proč ne pro váš vánoční deník! Díky vakuovému vaření při nízké teplotě najdete všechny chutě a barvy ovoce a koření.
Makrónka (pomnožné číslo makrónky se užívá častěji; francouzská výslovnost: [makaʁɔ̃]) je francouzská cukrovinka podobná pusince vyrobená z vaječného bílku, moučkového a krystalového cukru, mandlové mouky či mandlové drti a potravinářského barviva. Makrónky jsou běžně plněné ganáží, máslovým krémem, nebo džemem mezi dvěma pusinkami. Název je odvozen z italského slova macarone, maccarone nebo maccherone pro sněhovou pusinku.
Marmeláda (z portugalského marmelo – kdoule) je druh sladké polotekuté ovocné směsi, která vzniká vařením a želírováním ovocných dužnin a šťáv a využívá se jako pochutina (doplněk jídla), např. pro mazání na pečivo a také k dochucení a zdobení pokrmů.
Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.