Produkt Italský dárkový koš EXCELENT byl úspěšně přidán do košíku. Přejít do košíku

Italský dárkový koš EXCELENT

Červené víni, Grappa, Grissini, Rizoto, Tuňák, Feferonky s tuňákem, Barevné těstoviny, Cibulky, Zeleninový krém, Pesto, Parmigiano, Pecorino 

3 199,-

Italský dárkový koš EXCELENT obsahuje:

Anima di Nero (750ml)

V chuti je cítit zelený černý pepř, seno a káva.. Michele Biancardi, Puglia Vinařství se nachází se v Puglian na venkově, kousek od moře. Prarodiče majitelů vítají návštěvníky tohoto vinařství osobně. Když projdete vchodem do vinařství, můžete cítit vůni prastarých kamenů, na kterých byly drceny hrozny po dlouhá staletí. Kamenná zeď odděluje sklepy od vinice a obklopuje zahradu citrusových stromů a borovic. Produkce není největší, ale snaží se vyrábět skvělá vína Na vinicích vyrostou tři odrůdy - Nero di Troia, Fiano a Primitivo. Jedná se o tradiční druhy hroznů v této oblasti a je z nich skvělé víno, které má plné tělo a vůni. Samozřejmě všechna vína jsou certifikována Bio. Sklizeň začíná koncem srpna s Primitivem a končí koncem října s Nero di Troia. Slunce a větr přicházející z moře tvoří speciální mikroklima této oblasti. Technologie je omezena na minimum a díky solárním panelům produkuje farmu více energie, než spotřebuje. Používají dřevěné sudy i moderní a ocelové nádrže. Vína jako Milleceppi, Nero di Troia jsou vyrobené ve stejném stylu jako za dob starých Řeků a Římanů. Stárnou v terakotových vázách, aby získala jedinečné aroma a chuť.

Cibulky ,,Borettane" s balzamicem (314ml)

Cibulky ve sladkokyselém kořeněném nálevu s balzamicem jsou oblíbenou přílohou k jídlu, chuťovkou nebo surovinou k výrobě dalších pochoutek.

Dárkový koš velký

Koš je vyroben z lepeného proutí s pevnou konstrukcí, látkovou výplní a uzavíratelným víkem. Rozměr koše je 52 x 33 x 19 cm. Stuhu si můžete zvolit v libovolných barvách. Preferovanou barvu stuhy zadávejte do poznámky v objednávce.

Feferonky plněné tuňákem a kaparami (280g)

Plněné Peperoncini s čerstvým tuňákem jsou skutečnou pochoutkou z Itálie. Tyto peperoncini s čerstvým tuňákem je skvělým doplňkem různých aperitivů, ale také chutných salátů.

Grappa Bianca (500ml)

Grappa je určitě nejznámější alkohol z Itálie. Jedná se o pálenku z matoliny což je zjednodušeně řečeno odpad při výrobě vína. Dnes existuje nepřeberné množství těchto pálenek od základních bílých až po v sudech zrajících grappách připomínajících spíše koňak. My Vám v koši nabízíme snad nejtypičtější variantu, čirou pálenku Grappa Bianca.

Detail
Grissini Fongo (200g)

Grissini dlouhé nebo krátké jsou křupavé lehce stravitelné tyčinky. V italských restauracích jsou připraveny na uvítanou na všech stolech před každým jídlem, mohou být náhradou pečiva, výborně chutnají k vínu. Dále můžete ochutnat ochucené tarallini, tocchetti a sfiziosi.

Italské rizoto BonSapore (170g)

Italské rizoto, které stačí jen povařit. Je pro 2 až 3 osoby. Rizoto je bez konzervačních látek a barviv.

Detail
Janovské bazalkové pesto (180g)

Pesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Původ pesta se klade do oblasti Ligurie v severní Itálii, přídomek genovese má podle severoitalského města Janov (Genova). Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit. Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém moždíři dřevěnou paličkou. Do nich se dále přidává sůl a česnek, parmezán a/nebo jiný drobně strouhaný ovčí sýr a piniové oříšky, nakonec olivový olej. Jiný druh, pesto alla siciliana, obsahuje na slunci sušená rajčata. Podle klasického receptu z okolí Bologne se špagety vaří a podávají s několika nakrájenými bramborami.

Parmigiano Reggiano (250 - 400g)

Parmigiano Reggiano - u nás známý jako parmazán (i parmezán) je nejtypičtější a nejznámější italský sýr. Má výrazné aroma, pikantní chuť a drobivou konzistenci. Vyrábí se výhradně v provinciích okolo měst Parma, Reggio Emilia, Modena a v částích provincií Mantua a Bologna mezi řekami Po a Reno. V této oblasti jsou stovky farem, kde se pasou krávy produkující mléko pouze pro tento sýr. Mohou spásat pouze čerstvou trávu nebo seno, použití granulí nebo jiného krmiva je zakázáno.

Detail
Pecorino Romano (cca 200g)

Pecorino Romano je typický tvrdý italský sýr vyráběný z ovčího mléka z oblastí jižní Itálie. Chuť sýru je slaná a výrazně pikantní.

Detail
Trofie barevné těstoviny BonSapore (500g)

Těstoviny Trofie jsou bezvaječné těstoviny vyrobené ze semoliny. Mají zajímavý tvar tenkých spirál. Na výrobu a barvení je použita zelenina, žádné jiné přídavné látky. Z Trofie vyrobíte skvělé saláty, pochutnáte si na nich s různými omáčkami, a hodí se i na zapékání.

Detail
Tuňák ve vlastní šťávě Callipo (150g)

Maso tuňáka má vysoký obsah bílkovin a jen málo tuku. Mimo to je zdrojem fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku či vitamínů (E, A, B). Tuňák se skvěle snoubí s těstovinami, luštěninami, pohankou či pečivem. Dobrý je v teplých i studených pokrmech.

Zeleninový krém na bruschettu (180g)

Pomazánka je v gastronomii směs, která se maže na chleba, pečivo nebo toasty a může se použít také na obložené chlebíčky. Jejím základem je obvykle tvaroh nebo jiný tuk (například máslo), do něhož se přimíchají další ingredience – kromě potraviny, které obvykle dají konkrétní pomazánce název a charakteristickou chuť (například křen v případě křenové pomazánky) se často jedná o sůl, různé druhy zeleniny nebo na malé kousky nakrájený salám.

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..