Dárkový koš pro ženy EXCLUSIVE

Bílé víno, červbené víno, kuřecí paštika, husí paštika, sýr Manzer, savojský salámek, višňový džem s bylinkami, datlenky, perníkový závin, džem černé višně, chutney ardenská cibule

2 499,-

Dárkový koš pro ženy EXCLUSIVE obsahuje:

Chardonnay Pelvins Touha (750ml)

Víno plné tropického ovoce spolu s máslovým podtónem. Víno vhodné k světlé čokoládě, sladkému s pudinkovou náplní, drůbežímu masu. Pelvins je mladá značka vín. Vín, které jsou důkazem, že jižní Morava se dá zkapalnit. Zkapalnit, a pak vypít. Pelvins není vinařství, je to značka vín vyráběných v rámci rodinného vinařství Hrabal z Velkých Bílovic. Pelvins je víno pro vinařské nadšence – ať už profesionály či věčné laiky. Víno, které si neláme hlavu zbytečnou složitostí. Poctivé v chuti, svěží v buketu, ušlechtilé v původu odrůd.

Chutney z ardenské cibule (150g)

Chatni, chutney a česky čatní nebo také čatný je vlastně zvýrazňující omáčka nebo dochucovací doplněk. Čatní se podává především k masu a většinou stačí lžička nebo dvě. Často se přirovnává k salse z latinské kuchyně, nebo omáčkám z evropské kuchyně. Originální chutney z Indie bylo vyráběno z čerstvého ovoce a koření. Během koloniální éry Britové přivezli chutney na svůj ostrov a odtamtud se chutney rozšířilo i do ostatních britských kolonií včetně jižní Afriky a karibských ostrovů. Během této dlouhé cesty nezůstal základní koncept tohoto pokrmu nezměněn. Britové přijali za své mangové chutney a na originální receptury docela zapomněli. Britské mangové chutney se často označuje názvem čatní Majora Greye. Major Grey byl pravděpodobně mýtický koloniální oficír, který miloval čatní. Dnešní komerčně vyráběná čatní jsou v Británii stále velmi populární. Obvykle je čatní vyráběno z manga, jablek, hrušek. Podle původního receptu se však chutney připravuje tak, že se ovoce, cibule a hrozinky zvolna vaří s octem, hnědým cukrem a kořením po dobu nejméně dvou hodin.

Dárkový koš střední

Koš je vyroben z lepeného proutí s pevnou konstrukcí, látkovou výplní a uzavíratelným víkem. Rozměr koše je 48 x 30 x 17 cm. Stuhu si můžete zvolit v libovolných barvách. Preferovanou barvu stuhy zadávejte do poznámky v objednávce.

Datlenky veganské (90g)

Datlenky jsou české ručně vyráběné pralinky z datlí, kokosu a hořké čokolády. Mezi dalšími surovinami, které datlenky obsahují dle zvolené příchutě, naleznete pravou vanilku, fairtrade kávu, sušenou mochyni nebo jahodu. Je to jednoduše zdravá dobrota, kterou si zamilujete na první sousto.

Deli černé třešně (105g)

Vynikající omáčka z černých třešní skvělá k sýrům, ale i k paštikám.

Jemná kuřecí paštika (160g)

Ta nejjemnější paštika z celého portfolia Čongrády produktů v sobě spojuje chuť farmářských kuřecích jater z Farmy Štěpánovsko, smetanového másla, kachního sádla, tymiánu a bylinkového destilátu. Tak jednoduchá a přitom tak chutná paštika.

Manzer (cca 125g)

Španělský sýr.Sýr původem z oblasti La Mancha. Vyrábí se dle tradičních receptur a je charakteristický svým přírodním vzhledem.

Detail
Neronet Pelvins Touha (750ml)

Jemnější provedení Neronetu. Přesto dostatečně oplývá plností a noblesní ovocitostí směsi vyzrálého červeného ovoce. Typická kořenitost se neztrácí. Víno vhodné k lehké úpravě zvěřiny, červenému masu a vyzrálým sýrům. Pelvins je mladá značka vín. Vín, které jsou důkazem, že jižní Morava se dá zkapalnit. Zkapalnit, a pak vypít. Pelvins není vinařství, je to značka vín vyráběných v rámci rodinného vinařství Hrabal z Velkých Bílovic. Pelvins je víno pro vinařské nadšence – ať už profesionály či věčné laiky. Víno, které si neláme hlavu zbytečnou složitostí. Poctivé v chuti, svěží v buketu, ušlechtilé v původu odrůd.

Paštika s husími játry a sečuánským pepřem (160g)

Konzervované výrobky a především paštiky Čongrády vycházejí z rodinné receptury. Produkci zajišťuje vnučka Štefana Čongrádyho Zuzana s manželem Tomášem, kteří připravují podle tradiční rodinné receptury poctivé paštiky a masné výrobky. Dlouholeté zkušenosti z vesnických zabijaček jim umožnily vytvořit masné výrobky a paštiky s dokonale vyváženou chutí. A můžete si být 100% jistí, že jejich výrobky jsou opravdu ze skutečného masa. Domácí paštiku Čongrády si prostě zamilujete. Paštika z husích jater Čongrády v 190g balení vás uchvátí neobvyklou kombinací koření, bylinek a brandy. Společně s husími játry vytváří tato kombinace lahodnou paštiku v jemných exotických tónech. Paštika je jemná a je zde krásně znát chuť samotných jater a to hlavně díky sečuánskému pepři, který tuto chuť krásně podtrhuje.

Perníčky v čokoládě (100g)

Perník je sladké pečivo tmavě hnědé barvy, jehož původní receptura se skládala z medu, mouky a pepře. Právě pepř dal vzniknout názvu perník, původně peprník. Postupně se recepty začaly upravovat, nyní je těsto často tvořeno směsí pšeničné a žitné mouky, mléka, vajec, karamelizovaného cukru a medu. Těsto je kořeněno skořicí a zázvorem, občas také hřebíčkem, kardamomem, muškátovým oříškem, anýzem a levandulí. Po smíchání by se těsto mělo nechat odležet, aby mohlo zfermentovat. Při průmyslové výrobě se tato doba pohybuje kolem několika týdnů, těsto na domácí vánoční perníčky by se mělo připravovat měsíc dopředu. Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl (čteno [šokolatl]), jenž má význam hořké pití. Čokoláda se vyrábí z kvašených, pražených a mletých zrnek tropického kakaového stromu Theobroma cacao. Zrna pocházejí z kakaových tobolek – bobů. Výsledný produkt je známý jako „čokoláda“ (intenzivně ochucená hořká potravina – to je definice čokolády v mnoha slovnících). Tento produkt je definován v mnoha zemích jako kakao. V americkém čokoládovém průmyslu je kakao definováno jako sušina kakaových zrn, kakaové máslo je definováno jako tuková složka, a čokoláda je kombinací sušiny a tuku. Tato směs je obvykle oslazena cukrem a jinými přísadami a zpracována do čokoládových tabulek (jejichž jádro se též označuje jako čokoláda), nebo do nápoje (zvaného kakao nebo horká čokoláda). Existují tři typy kakaových zrn užívaných v čokoládách. Nejvíce ceněná, vzácná a drahá jsou zrna Criollo z mayské oblasti (Mexiko a Střední Amerika)

Savojský salámek s vlašskými ořechy (200g)

Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.

Višňový džem s bylinkami (300g)

Tento višňový džem je ručně a poctivě zpracován podle starých receptur bez jakýchkoli chemických přípravků a konzervantů. Bylinky v džemu obsažené přispívají k posílení organismu. Předávkování nehrozí a je možné je konzumovat dlouhodobě

Detail
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..