Dárkový koš pro ženy KLOBOUK

Bylinkový sirup, kuřecí paštika, chutney ardenská cibule, goji v medu, Bio káva, savojský salámek 

1 599,-

Dárkový koš pro ženy KLOBOUK obsahuje:

Andělské pohlazení (280g)

Sirup s bylinkami (andělika, mateřídouška, třezalka, bezinka, jahodový list). Použití: všude tam, kde se používá cukr, sirup či med. Ke slazení nápojů, nejlépe čajů. Jako pomazánka např. na chléb s máslem, do pečiva apod. Můžete konzumovat i přímo po lžičkách.

BIO káva 100% arabica Moca z Etiopie (250g)

Organická mletá káva, čistá Arabica pěstovaná v oblasti Djimma a Limu na africké vysočině. Výjimečná mocha z ekologického zemědělství.

Chutney z ardenské cibule (150g)

Chatni, chutney a česky čatní nebo také čatný je vlastně zvýrazňující omáčka nebo dochucovací doplněk. Čatní se podává především k masu a většinou stačí lžička nebo dvě. Často se přirovnává k salse z latinské kuchyně, nebo omáčkám z evropské kuchyně. Originální chutney z Indie bylo vyráběno z čerstvého ovoce a koření. Během koloniální éry Britové přivezli chutney na svůj ostrov a odtamtud se chutney rozšířilo i do ostatních britských kolonií včetně jižní Afriky a karibských ostrovů. Během této dlouhé cesty nezůstal základní koncept tohoto pokrmu nezměněn. Britové přijali za své mangové chutney a na originální receptury docela zapomněli. Britské mangové chutney se často označuje názvem čatní Majora Greye. Major Grey byl pravděpodobně mýtický koloniální oficír, který miloval čatní. Dnešní komerčně vyráběná čatní jsou v Británii stále velmi populární. Obvykle je čatní vyráběno z manga, jablek, hrušek. Podle původního receptu se však chutney připravuje tak, že se ovoce, cibule a hrozinky zvolna vaří s octem, hnědým cukrem a kořením po dobu nejméně dvou hodin.

Jemná kuřecí paštika (160g)

Ta nejjemnější paštika z celého portfolia Čongrády produktů v sobě spojuje chuť farmářských kuřecích jater z Farmy Štěpánovsko, smetanového másla, kachního sádla, tymiánu a bylinkového destilátu. Tak jednoduchá a přitom tak chutná paštika.

Klobouková krabice vínová (34cm)

Kulatá krabice od českého výrobce KAZETO je vyrobena z lepenky (z recyklovaného papíru). Povrch je upraven potištěným papírem. Čištění a údržbu provádějte pouze čistým suchým hadříkem.

Medová chuťovka Goji v medu (230g)

Kustovnice patří do čeledi lilkovitých, stejně jako lilek nebo tabák. Jde o nenáročnou rostlinu, běžně rostoucí v severní a západní Číně. Zralé plody jsou velmi choulostivé, proto se sklízejí střásáním do plachet a ihned suší. Med je hustá sladká a lepkavá kapalina, vytvářená včelami (případně i jiným hmyzem) sběrem a zahušťováním sladkých šťáv – především nektaru z květů (med květový) a medovice (med medovicový), kterou vylučují například mšice. Sběrem a přetvořením medovice vzniká medovicový med.[2] Tmavost medovicového medu je způsobena barvivy obsaženými v míze lesních dřevin. Pro jejich léčivé účinky je Číňané a Tibeťané jedí již více než 2000 let. Každodenní konzumace plodů, ať čerstvých či sušených, údajně zachovává mládí a prodlužuje život. Plody goji obsahují flavonoidy přispívající ke správné funkci imunitního systému a očistě jater.

Savojský salámek s vlašskými ořechy (150g)

Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..