Italský dárkový koš EXCLUSIVE bez alkoholu

Olivy zelené, Mandarinkyová marmeláda, Artyčok v oleji, Olivový olej s lanýži, Italské rizoto, Cantucci, Tuňák v olivovém oleji, Balzamiková redukce s lanýži, Těstoviny farfalle 

2 999,-

Italský dárkový koš EXCLUSIVE bez alkoholu obsahuje:

Balzamiková redukce (krém ) s lanýži Mazzetti (215ml)

Balzamiková rekudce (krém)s lanýži , se 70% balzamikového octu z Modeny. Balzámový ocet či balsamico (italsky aceto balsamico) je kulinářská kořenicí přísada pocházející z Itálie. Jedná se o vinný ocet vyráběný ze zahušťovaného moštu vinných hroznů odrůdy Trebbiano. Svoji nasládlou kořenitou chuť získává až po několikaletém zrání v sudech.I.G.P. Mazzetti 215ml

Cantucci s čokoládou (200g)

Cantucci, nazývané také cantuccini nebo biscotti di Prato, jsou chloubou toskánského cukrářského umění. Tradičně jsou podávány v celém regionu Toskánsko na konci jídla a jsou namáčeny ve „Vin Santo“, sladkém dezertním vínu typické žlutohnědé barvy. Zdá se, že tyto sušenky pocházejí ze starobylého dezertu města Siena nazývaného „melatello“. Základem původního receptu byla mouka, voda, med a jen postupem času se začala přidávat také vajíčka a mandle. Aby cantuccini získaly tu správnou formu, krájely se z nich rožky (pojem „canto“ znamená právě roh, hrana), které se pak nechávaly sušit, aby vydržely co nejdéle. První zdokumentovaný recept pochází již ze 17. století, ale až o století později doladil klasický recept na cantucci cukrář Antonio Mattei přezývaný Mattonella. Recept je tak výstižný, že získal mnoho ocenění nejen v Itálii, ale i po celém světě, mezi kterými je také čestné uznání na Světové výstavě v Paříži v 1867. Ještě dnes je cukrárna Mattei di Prato (Pasticceria Mattei di Prato) považována za ochránce tradice těchto lahodných sušenek.Cantucci s čokoládou - tradiční toskánské sušenky s hořkou čokoládou.

Dárkový koš střední

Koš je vyroben z lepeného proutí s pevnou konstrukcí, látkovou výplní a uzavíratelným víkem. Rozměr koše je 48 x 30 x 17 cm. Stuhu si můžete zvolit v libovolných barvách. Preferovanou barvu stuhy zadávejte do poznámky v objednávce.

Farfalle ve skleněné dóze BonSapore (300g)

Farfalle ve tvaru elegantního motýla jsou na pohled krásné. Ideální pro pálivé, krémové nebo zeleninové omáčky. Farfalle jsou perfektní v kombinaci se studeným salátem. V této kombinaci je stvořen lehký pokrm efektivní i po vizuální stránce.

Italské rizoto BonSapore (170g)

Italské rizoto, které stačí jen povařit. Je pro 2 až 3 osoby. Rizoto je bez konzervačních látek a barviv.

Detail
Mandarinková marmeláda Le Bontá del Casale (340g)

Tentokrát je to báječný recept na mandarinkovou marmeládu od Skaredce, která žije v Uruguayi a proto je to pro ní marmeláda zcela běžná. Ovšem máme zde pár čtenářů kalifornských a proto není třeba orientovat se pouze a bezvýhradně na země naše. Navíc, co já vím, jak to bude letošní květen s panem domácím – bude chtít opět kupovat plachetnici a vyrážet za teplem, nebo se může také stát, že objektem letošní touhy bude zcela mimořádná, teplá oblast, kde právě mandarinky porostou :). A tak směle na tuto báječnou marmeládu!

Olivový olej s lanýži Olitalia (250ml)

Extra panenský olivový olej s letními lanýži (lyofilizované) a obohacený o přírodně identické aroma černého lanýže. Ideální pro přidání do salátů s houbami a ochucení steaků ze svíčkové a různých druhů sýrů.

Olivy zelené BonSapore (290g)

Oliva je plodem olivovníku evropského. Kromě zelených oliv, které se sklízejí na podzim, existují i tmavé olivy sklízené začátkem prosince. Nejde o odlišnou odrůdu. Zelené olivy jsou jen nezralou formou oliv tmavých.[1] Vyrábí se z nich velmi kvalitní olivový olej a používají se také v různých jídlech. Kvality oliv a olivového oleje využívali již staří Řekové. Olivy mají podle vědců velmi kladný vliv na lidský organismus. Díky svým detoxikačním účinkům hrají velkou roli v boji proti stárnutí, civilizačním a srdečním chorobám, olivový olej lze využít v léčbě mnohých kožních onemocnění. Zlepšují trávení a chuť k jídlu. Několik oliv před hlavním jídlem pomůže zvýšit hladinu žaludečních šťáv, a tak urychlit trávení.

Srdíčka z artyčoku v oleji (280g)

Artyčok (Cynara cardunculus nebo Cynara scolymus) je rod teplomilných víceletých rostlin, který svým vzhledem připomínají bodlák, s nímž je příbuzný. Jeho ušlechtilý druh artyčok kardový (Cynara cardunculus var. scolymus)se pěstuje jako potravina. Lodyha přesahuje jeden metr. Přízemní listy rostou v růžici, jsou lodyžní, střídavé, velké, šťavnaté, široce vejčité, peřenoklané. Plodem je nažka. Z původního planého artyčoku byly vyšlechtěny dva typy kulturních rostlin, artyčok, pěstovaný pro jedlé květní úbory, a kardus čili španělský artyčok, u něhož se jedí stonky a listy.

Tuňák v olivovém oleji Callipo (220g)

Maso tuňáka má vysoký obsah bílkovin a jen málo tuku. Mimo to je zdrojem fosforu, železa, draslíku, jódu, zinku či vitamínů (E, A, B). Tuňák se skvěle snoubí s těstovinami, luštěninami, pohankou či pečivem. Dobrý je v teplých i studených pokrmech.

Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie..