Chutney fíkové, Chutney mangové, Mléčná čokoláda, Champagne M.Guilleminot, Bílé víno, Husí rittelles, Zauzená terina, Kachní pěna, BIO kakao, Savojský salámek, Husí foie gras
Čokoláda bílá s kokosem s vysokým obsahem kakaového másla. Milovníci bílé čokolády si okamžitě zamilují její plnou chuť mléka a jemně strouhaného kokosu
BIO FAIR TRADE 100% kakao z ostrova Santo Domingo. Bez cukru, bez sójového lecitínu.
Čokoláda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl (čteno [šokolatl]), jenž má význam hořké pití. Čokoláda s přídavkem kondenzovaného nebo sušeného mléka. Evropské normy specifikují minimálně 25 % kakaové sušiny. Obohacená jahodami.
Michel Guilleminot vyrábí vína pouze z vlastních hroznů a jsou ceněna jednak pro svou konzistenci v kvalitě, ale mimořádným poměrem kvality a ceny. Tento 100% Pinot noir je ve vůni příjemně svěží, plný ovocných tónů ( maliny, brusinky) a máslových sušenek, ve vůni svěží, snadno pitelný s jemným, elegantní, perlením.
Fíkové chutney se dobře hodí ke studeným masovým nářezům, tvrdým výrazným sýrům nebo naopak k čertsvému kozímu sýru, k raclette a určitě vás napadne i něco dalšího dobrého.
Mangové chutney je sice typické zejména pro indickou kuchyni, ale velice oblíbeno je i v Anglii a západní Evropě. I Vás si získá sladko-kyselou chutí a širokým využitím. Výborně se hodí k sýrům.
Bílé víno z populární oblasti Rhône. Hrozny jsou sbírány ručně. Příjemné, osvěžující, aromatické víno s vůní meruněk, hrušek, medu, bílých květů, citrusů, koření a ořechů. Výborně se hodí k rybími specialitám a zeleninovým salátům.
DetailHusí foie gras je jemné, proto je vhodné pro labužníky, kteří se umí ponořit do decentních tónů chutí. Kachní foie gras má naopak dravější a výraznější chuť, může proto zaujmout i méně vytříbené jazýčky a pro seznámení s touto specialitou je pravděpodobně vhodnější. Nicméně, každému vyhovuje jiný recept na foie gras, takže nezbývá než ochutnávat a ochutnávat, a zjistit, na jakém druhu masa a úpravě si nejvíce pochutnáte vy.
Rillettes je labužnická francouzká specialita. Tato pomazánka se připravuje dlouhým vařením masa. Původně s vepřovým masem. Nejdříve se dlouho vaří a pak pomalu dusí ve vlastním tuku, dokud maso nezměkne, pak se ochladí a s dostatkem tuku utvoří pastu. Běžně se používá jako pomazánka na chleba nebo toasty.
Feyel kombinuje autentičnost a tradiční know-how své země. Jejich produkty, vždy překvapivější a odvážnější, spojují tradici s novinkou. Jsou pozvánkou na ochutnávku a potěšení z gastronomie. Maison Feyel, který slaví dvousté výročí, se stává jedním z nejstarších francouzských domů Foie Gras, které jsou stále v provozu.
Rozměry: 49 x 30 x 15 cm
Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.
Feyel kombinuje autentičnost a tradiční know-how své země. Jejich produkty, vždy překvapivější a odvážnější, spojují tradici s novinkou. Jsou pozvánkou na ochutnávku a potěšení z gastronomie. Maison Feyel, který slaví dvousté výročí, se stává jedním z nejstarších francouzských domů Foie Gras, které jsou stále v provozu.