Tento snack nese název po místním rodákovi, známém lotru Babinském. Jeho poslední oblíbené viržínko na Špilberku vypadalo asi dost podobně jako to naše :-). Příjemnou jemně pálivou a nasládlou chuť vytváří směs barevných pepřů, výtažků ze zeleniny a cukru. Na výrobu 100 kg VIRŽÍNKA jsme použili 155 kg vepřového masa. Klobásky uchovávejte v chladném prostředí nejlépe zavěšené, tam kde mírně proudí vzduch - například větraný sklípek nebo komora. Jejich aroma se nejlépe rozvine při pokojové teplotě. Kilogramové balení klobás je opatřeno ochrannou atmosférou, balíček cca 210 g je vakuově zabalen. Balení má trvanlivost 60 dnů. Po jeho rozbalení doporučujeme spotřebovat do 10 dnů.
DetailKoš je vyroben z lepeného proutí s pevnou konstrukcí, látkovou výplní a uzavíratelným víkem. Rozměr koše je 48 x 30 x 17 cm. Stuhu si můžete zvolit v libovolných barvách. Preferovanou barvu stuhy zadávejte do poznámky v objednávce.
Čokoláda hořká s Chilli Bovetti je BIO pálivá čokoláda vyrobená z poctivého kakaa. Lahodná kombinace hořké čokolády z ostrova Santo Domingo se štiplavým chilli z Espelette osvěží všední den. Kakaová sušina minimálně 73%.
Klobása se svojí charakteristikou řadí do typu uherských klobás. Harmonii chutí vytváří kombinace paprik, česneku, cibule a bylin. Klobása je příjemně pálivá.
DetailTrvanlivý fermentovaný salám z vepřového masa s výraznou strukturou a chutí papriky.
Salam Fuet je velice oblíbený tenký salám z Katalánska na východě Španělska. Tradičně nejoblíbenější je v oblasti Osona, kde má svůj speciální název – fuet de Vic podle hlavního města tohoto regionu,Vicu. Názvem fuet se označují podobné tenké salámy s povrchovou bílou plísní.
Pálivé papričky Jalapeňo – krájené,ve slaném nálevu a s vinným octem dodají tu správnou chuť vašim pokrmům.
Zářivě rubínová červená barva, vůně švestky, rohovníku (karobu), třešně. Chuť je měkká, se spoustou tříslovin, intenzivní a zakončená džemem z červeného ovoce. Vivino hodnocení 4,0.
Savojské Alpy jsou krásné, ale přece jenom trochu drsné ke svým obyvatelům. Pastevectví, chov dobytka, výroba sýrů, sušených šunek a salámů a samozřejmě i pěstování vína je nejrozšířenější zemědělskou činností v regionu. Salám s ořech je jednou z místních specialit.
Cibulky ve sladkokyselém kořeněném nálevu jsou oblíbenou přílohou k jídlu, chuťovkou nebo surovinou k výrobě dalších pochoutek.